Луд мач в Англия! Сити пак се измъкна

Срещу кой се изправи този път отборът

Луд мач в Англия! Сити пак се измъкна | StandartNews.com

До драматичен успех достигна шампионът Манчестър Сити с успех над Нюкасъл с 3:2 в двубой от 21-вия кръг на Премиър лийг. Съставът воден от Хосеп Гуардиола стигна до трите точки в 91-ата минута, когато Оскар Боб вкара дебютното си попадение в английския елит

Нюкасъл изпрати топката във вратата на Едерсон още във втората минута, но флагът на страничния съдия за засада бе вдигнат, а ВАР системата потвърди решението.

В осмата минута на Пеп Гуардиаола му се наложи да прави принудителна смяна, след като Едерсон се контузи и на негово място се появи Щефан Ортега.

В 17-ата минута "гражданите" можеха да поведат в резултата, но Бернардо Силва стреля над вратата.

Кайл Уокър центрира перфектно в наказателното поле в 26-ата минута, а Бернардо Силва се разписа с пета за 0:1.

Три минути след попадението Силва можеше да вкара и второ, но Мартин Дубравка показа фантастичен рефлекс и изби удара му под напречната греда.

Нюкасъл успя да стигне до пълен обрат в рамките на няколко минути.

В 35-ата минута Бруно Гимараеш изведе чудесно Александър Исак, който хладнокръвно порази Ортега за 1:1. Само две минути по-късно Антъни Гордон изстреля истински снаряд във вратата на Ман Сити за 2:1.

Ман Сити започна по-агресивно втората част, търсейки изравнителен гол. В 63-ата минута Кайл Уокър намери с хубаво подаване Фил Фодън, но той не се справи със защитата на Нюкасъл и загуби топката.

 

Хулиан Алварес се прояви с пропуск от удобна позиция в 70-ата минута.

Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Кевин де Бройне напомни за класата си, изплъзвайки се от бранителите на домакините и пускайки топката покрай Дубравка за 2:2.

В първата минута на добавеното време Де Бройне перфектно намери Оскар Боб, който се справи с Киърън Трипиър и Мартин Дубравка, за да вкара първия си гол във Висшата лига, с който отново даде преднина на "гражданите" - 2:3.

С този успех "небесносините" вече имат 43 точки, с две по-малко от от лидера Ливърпул. Нюкасъл е на десета позиция с 29 точки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай