Ливърпул продължава да гони рекорд

"Червените" биха като гост Брайтън

Ливърпул продължава да гони рекорд | StandartNews.com

Ливърпул победи Брайтън с 3:1, като гост и прекъсна негативната си серия от пет поредни мача без победа далеч от дома. Двубоят бе от 34-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци вече си осигуриха титлата във Висшата лига и сега единствено преследват подобряването на няколко престижни рекорда. 

Мачът на Ливърпул срещу Брайтън стартира много добре за „червените“, които си осигуриха аванс от два гола още след 8 минути игра. В голмайстори се превърнаха Мохамед Салах и Джордан Хендерсън. В заключителните минути на първата част Леандро Тросар върна Брайтън в мача, но четвърт час преди края Мо Салах сложи точка на спора. Още от началото Ливърпул заигра по-агресивно, като пресираше дълбоко в противниковата половина и резултатът дойде в 6-ата минута. Наби Кейта отне топката от Прьопер на границата на наказателното поле и пусна към Мохамед Салах, който от няколко метра вкара за 1:0.

Секунди след това Кейта отново успя да отнеме. Салах получи на дъгата на наказателното поле. Египтянинът чукна топката към Джордан Хендерсън, който бе с лице към противниковата врата. Капитанът на мърсисайдци реализира с плътен удар за 2:0. В 26-ата минута Леандро Тросар вкара топката в мрежата на Алисон Бекер, но попадението не бе зачетено поради засада. Брайтън все по-смело гледаше в предни позиции и малко преди почивката успя да възвърне интригата в срещата. Тарик Лампти центрира отдясно Тросар бе оставен непокрит и с хубав удар от въздуха не остави шанс на Бекер – 1:2. В 75-ата минута Джордан Хендерсън отправи опасен удар. Получи се рикошет в тялото на бранител, но топката излезе в ъглов удар. При последвалото центриране Салах бе оставен непокрит на близката греда. Египтянинът засече с глава и с второто си попадение в срещата оформи крайния резултат 3:1 в полза на шампионите. До последния съдийски сигнал Ливърпул имаше още няколко добри възможности да стигне до ново попадение, но така и не успя да се възползва от тях. В следващия кръг от английския шампионат мърсисайдци посрещат Бърнли, докато Брайтън се изправя срещу Манчестър Сити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай