Липса на зала спира "Лукойл" за ВТБ Лига

Тодор Стойков ще готви селекцията, треньорът ще е чужденец

Липса на зала спира "Лукойл" за ВТБ Лига | StandartNews.com

София. "Лукойл Академик" клони към отказ от участие в престижната ВТБ Лига, отколкото да дебютира в нея. Причината е, че новата зала в Ботевград не е готова и не се знае кога ще отвори врати. Баскетболните шампиони са се надявали, че биха могли да играят именно там мачовете си в Европа.

"Трябва да оставим 300 хиляди лева за "Арена Армеец". Немът на ден е непосилно висок", отсече изпълнителният директор Сашо Везенков. "Студентите" ще играят в Еврокъп, но няма да участват в квалификация за Евролигата. "Не си заслужава, много комерсиален турнир, от който нямаме полза за излишно харчене на пари", обоснова се Везенков и припомни още за слабия зрителски интерес, и то срещу "Барселона" и ПАО миналата година. Все пак Везенков подчерта, че окончателните решения ще се вземат след среща с президента на клуба Валентин Златев. Единствено сигурно е, че новият треньор ще е чужденец, но Везенков категорично отказа да назовава имена.

Тодор Стойков е най-вероятният спортен директор на "Лукойл Академик". Идеята е той да отговаря за селекцията на отбора.

Везенков ще настоява пред Златев отборът да се подмлади. Идеята му е в състава да влязат талантливи наши баскетболисти. Според него българите в отбора са имали основна заслуга за шампионската титла. "Студентите" завършиха на първото място за 11-а поредна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай