"Левски" тръгна с "Купата е синя" (ОБЗОР)

"Левски" тръгна с "Купата е синя" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Иска ми се да полетим като орел, обяви Стойчо

С възгласи "Купата е синя!" и аплодисменти стартира първото занимание на "Левски" за 2015 година. За столичани титлата е мираж, но купата на България е възможност да разбият прокобата и да вдигнат първи трофей от 2009-а година насам.

Новият треньор на тима Стойчо Стоев пък получи куп потупвания по рамото и пожелания за успехи от страна на феновете, които дойдоха, за да дадат кураж на любимците си.

"Не съм тук, за да се проваля, искам да направя нещо голямо", обяви Стоев. "Нормално е "Левски" да има високи цели, а и всеки човек трябва да си постави такива. Времето ще покаже дали са реални. Иска ми се да полетим отведнъж като орел, като "Лудогорец", но знам, че няма да е лесно. Смятам обаче, че с новите попълнения ще изглеждаме доста по-добре. Обещания няма да давам, не обичам, защото след 3 месеца може да се окаже, че са хвърлени на вятъра. Искам "Левски" да играе добър футбол, да печели срещу всеки съперник и феновете да са доволни. Отбор се гради за 3 месеца, нещата понякога стават и за шест, а може и никога да не се случат", каза още Стоев.

Новото име сред тях бе Сашо Александров от "Черно море". Подготовка започна и Орлин Старокин, но той само ще поддържа форма на "Герена". Вратарят Боян Йоргачевич пък бе освободен, за да кара Коледа в Сърбия. Амари пък ще се лекува във Франция до 12-и януари. "От разговорите и срещите с хората в управата виждам, че те правят всичко възможно, за да сме финансово спокойни. Всеки иска скъпи попълнения, но с "Лудогорец" срещнахме отбори с n-та степен по-големи бюджети. Имаха играчи, които вземаха не 15 000, а 100 000 евро на месец. Убедих се, че и с малко пари може да направиш отбор", завърши Стойчо.

Ненужни държат "сините" на тръни

Пламен Крумов и Антон Огнянов развалиха настроението на Георги Иванов пред първата тренировка. Спортният директор на "сините" отново удари на камък с тях. Двамата са се запънали и не искат да си ходят от "Левски".

"Имаме проблеми. Смятам, че трябва да имаш достойнство и мъжество и да си тръгнеш оттам, където не те искат. Искахме да избегнем неприятни ситуации, но ще се стигне и до тях. Те ще тренират отделно, защото още имат договори с нас. Имаме бюджет и трябва да бъдат освободени хора, за да вземем други. Няма да е лесно, но сме се хванали на хорото и ще трябва да се справим", допълни Гонзо. "До лагера в Турция трябва да сме приключили селекцията. Повече българи няма да вземаме, чакаме само чужденци", завърши Иванов.

Гигов охлади мераците на "Левски" и други отбори, като върза с нов договор един от най-добрите футболисти на "Локо" (София) Даниел Генов. Новият контракт на крилото е до 30 юни 2016 година. Още шестима играчи на третите в "А" група ще седнат на масата на преговорите заради изтичащи договори. Това са Елтон, Даниел Гаджев, Иво Иванов, Александър Бранеков, Камен Хаджиев и Румен Трифонов.

"Локо" е харесал португалски централен нападател, твърди пък "Гонг". Голаджията е играл през есента във втора дивизия. Цял сезон "червено-черните" играят с "фалшива девятка" заради липсата на таран. От "Надежда" преговарят с "Левски" и за преотстъпването на Антон Огнянов, а е възможно под наем от "сините" да дойде още един футболист. Отборът се събира за първа тренировка в четвъртък от 11 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай