"Левски" с равенство, ЦСКА с победа в контролни срещи

"Левски" с равенство, ЦСКА с победа в контролни срещи | StandartNews.com

Анталия. "Левски" и "Ворскла" завършиха наравно 1:1 в приятелски мач, който се игра в Турция. Тимът от Украйна поведе в резултата с гол на Вадим Сапай в 20-ата минута, а в 62-ата младият талант на "сините" Божидар Краев изравни. Проверката бе втора за софиянци от зимната подготовка, след като на лагера в Сандански отборът надви Вихрен с 8:0.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев не издържа и нахока играчите още на почивката на мача срещу "Ворскла". "Първото полувреме бе изключително слабо. Играхме бавно, еднотипно. През второто полувреме нещата се промениха, но все още не можем да владеем темпото, липсва ни и повече умереност. Казах на играчите, че не ме интересува как ще завършим. Мен обаче ме интересува какво правим на терена, че искам да видя това, което тренираме. Не исках други неща, а точно това. Надявам се, че до края на седмицата ще има развитие около селекция", каза още Стоев.

Предстои контрола на 24-и януари срещу азербайджанския Карабах.

Малко по-рано днес ЦСКА победи с минималното 1:0 втородивизионния "Аален" в контрола, която също се игра в Турция. Това бе първи приятелски мач за "червените" от зимната подготовка. Единственият гол бе дело на нападателя Аурелиен Йоахим от дузпа в 16-ата минута. За ЦСКА в игра се появиха новите попълнения Стефан Николич и Марио Бъркляча, които влязоха през втората част. Титуляр започна анголецът Амансио Фортес. Вратарят на българския тим спаси дузпа в 25-ата минута.

На полувремето Стойчо Младенов извърши девет смени, като от титулярния състав остави на терена единствено Причиненко и Супусепа.

Следващата контрола на ЦСКА е на 22 януари (четвъртък) от 15:00 часа, срещу "Металист" (Харков).

Преговорите между "Бешикташ" и ЦСКА за Тони Силва са стартирали във вторник срещу сряда през нощта в Анталия, твърди БЛИЦ. Треньорът на турския тим Славен Билич е имал тричасов разговор със Стойчо Младенов и с португалския футболист. Срещата се е състояла в хотела, където са настанени "черните орли" - само на два километра от този на ЦСКА. Билич държал на всяка цена да привлече Силва и не е изключено трансферът да бъде осъществен. Предния ден в турските медии се появи информация, че "Бешикташ" е готов за прати 1,5 млн. евро за крилото, което е малко съмнително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай