Левски се отърва от сина на Ривалдо

"Сините" обаче няма да вземат пари за играча

Левски се отърва от сина на Ривалдо | StandartNews.com

Левски най-после ще се отърве от бразилския нападател Ривалдиньо. "Сините" го бяха дали под наем на румънския Виторул Констанца за пролетния дял на миналия сезон и се надяваха да го продадат на същия тим сега през лятото.  Тимът от северната ни съседка обаче няма абсолютно никакви средства за лятна селекция и е помолил българския гранд за два варианта - или да даде сина на Ривалдо под наем до края на сезона, или да го пусне като свободен агент. 

Според "Sport.ro", столичани са се съгласили на варианта да се освободят тотално от Ривалдиньо. Ако бяха приели варианта с наема, от Левски щяха да продължат да плащат част от заплатата му, а договорът му така или иначе изтича на 30 юни 2020 г.  Очаква се още в началото на другата седмица бразилецът да дойде в София, за да уточни условията по прекратяването на контракта си. С оглед на факта, че има вариант за нов отбор, не се очаква той да има каквито и да било финансови претенции към "сините" за обезщетение за предсрочното скъсване на договора. 

Във Виторул той изигра 15 мача, в които отбеляза 4 гола и обяви, че се чувства щастлив там. Преди да дойде на "Герена" той пак играеше в Румъния, но с екипа на Динамо Букурещ. От там дойде в София като свободен агент, но така и не успя да покаже качествата си, вкарвайки само един гол, при това от дузпа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай