Левски отпразнува 40 г от спечелването на купа "Л. Ронкети"

Баскетболистките от легендарния тим се събраха на тържество в София

Левски отпразнува 40 г от спечелването на купа "Л. Ронкети" | StandartNews.com

Зам.-министър Андонов поздрави баскетболистките на “Левски” за 40-годишния юбилей от спечелването на купа „Лиляна Ронкети“

 

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов поздрави баскетболистките от легендарния отбор на „Левски“ по време на честването на 40-годишния юбилей от спечелването на купа „Лиляна Ронкети“.

През 1979 г. женският отбор на баскетболен клуб „Левски“ печели за втори път купа „Лиляна Ронкети“. Финалът е изцяло български – в Ямбол за трофея „сините“ спорят с „Марица“ (Пловдив). „Левски“ печели драматично със 70:69.

„Изпитвам изключителен респект и уважение към това поколение български баскетболистки. Нека всички деца взимат да следват примера на тези дами и дано успеем да върнем добрите времена и мястото си сред най-добрите в Европа“, каза Андонов в своето приветствие.

Зам.-министърът връчи почетни медали от името на ОСК „Левски“ на присъстващите от отбора и техния треньор Светослав Бояджиев. С минута мълчание присъстващите почетоха паметта на Красимира Богданова, Виолета Новкова, Екатерина Маринова, Красимира Велкова-Гогова и Румен Спасов.

На събитието присъства и президентът на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков, който награди със златни значки и плакети за принос към националния отбор на България Мадлен Станева и Силвия Германова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай