Лекарят на Дания: Върнахме Ериксен от отвъдното

Той си беше отишъл, заяви Мортен Боесен

Лекарят на Дания: Върнахме Ериксен от отвъдното | StandartNews.com

Лекарят на националния отбор на Дания заяви, че сърцето на Кристиан Ериксен е спряло, както и че „си е отишъл“ преди да бъде реанимиран с дефибрилатор.

Футболистът на Интер колабира на терена в края на първото полувреме на срещата от Евро 2020 срещу Финландия (0:1). Благодарение на бързата реакция на медицинския екип полузащитникът беше върнат към живота.

„Той си беше отишъл. Направихме му сърдечна реанимация, защото имаше сърдечен арест“, заяви лекарят на националния тим на датчаните Мортен Боесен.

„Колко близо бяхме? Не знам. Върнахме го обратно след дефибрилация. Беше сравнително бързо“, допълни още медикът.

Кристиан Ериксен се намира в болница в Копенхаген в стабилно състояние.

„Не съм кардиолог, затова детайли около това какво ще се случи в бъдеще, ще оставя да правят експертите“, уточни Боесен.

Лекарят на националния тим на Дания обясни, че ако 29-годишният футболист не е бил в този момент на терена с медицински екип наблизо, може би нямаше да може да бъде спасен.

„Това беше от решаващо значение, мисля. От момента, в който се случи това, и моментът, в който получи медицинска помощ, беше решаващото. Това време беше кратко“, коментира още Мортен Боесен.

Лекарят обяви, че самият Кристиан Ериксен не си спомня много от случилото се. Самият футболист дори е успял да се пошегува с хората около себе си в болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай