Легенда на ЦСКА е фаворит на Левски за бос на БФС

"Сините" се включват в агитационна кампания за кандидатура на Лъчезар Танев

Легенда на ЦСКА е фаворит на Левски за бос на БФС | StandartNews.com

Левски няма повече да отговаря на репликите на БФС и на този етап нови престрелки с декларации от страна на „Герена“ няма да има. Категоричното становище на ръководството на клуба е до края на тази година да бъде обявено свикване на извънреден конгрес, който да се проведе през пролетта на 2023-а година. И ако от централата в Бояна не предприемат такъв ход, ще бъде свикана подписка, инициирана от Левски.

Интересно обаче е, че от „Герена“ се включват в агитационна кампания за кандидатура на Лъчезар Танев, пише Тема спорт. С него Наско Сираков също има многогодишно семейно приятелство, като назад през годините двамата бяха съдружници в мениджърската компания „Танев, Сираков & Ко“. Самият Танев бе първи агент на настоящия треньор Станимир Стоилов и като футболист и като треньор, така че тук на масата има поставено още едно приятелство.

На този етап нямаме категоричен отговор от мениджъра дали ще се изправи в битка срещу Боби Михайлов и Димитър Бербатов на очертаващия се следващ извънреден конгрес на централата, но такава идея се обмисля. Лъчо Танев наскоро в интервю за Радио Фокус пред Петя Кузева заяви в прав текст, че не изключва възможността да се кандидатира за президент на БФС.

Той от години живее в Испания и трябва да направи доста компромиси с личния си живот и бизнеса, за да се върне в Бъргария и да приеме това предизвикателство. Танев бе агент и на Борислав Михайлов, както и на сина му Николай, който сега е вратар на Левски. Същото се отнася и за отношенията му с Георги Иванов, който вече е важна фигура в екипа на михайловото БФС.

На този етап очакванията са Левски да работи по убеждаването на Лъчо Танев да се кандидатира, а и след това да го подкрепи по всякакъв начин. Ако агентът не направи такъв ход, то логично е от „Герена“ да работят по посока Димитър Бербатов, ако не се появи съвсем изненадващ кандидат, който пък да е предложение на друг водещ клуб. От последните две декларации на синия клуб ясно личи, че всякакви варианти за компромиси към настоящото ръководство на БФС са изчерпани.

Не без значение е фактът, че Танев е близък и със служебния министър Весела Лечева. Така че совалките в момента са многопосочни, а развитие се очаква в следващите седмици.

Източник: gol.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай