Лечков откри полуфиналите на Kamenitza Фен Купа в Бургас

Лечков откри полуфиналите на Kamenitza Фен Купа в Бургас | StandartNews.com

Вторият полуфинален кръг от програмата на Kamenitza Фен Купа 2015 акостира вчера, на стадион „Kamenitza Арена" в Бургас. В него ще вземат участие най-добрите 32 отбора от Бургас и Ямбол, доказали се измежду близо 100 тима от приятели, взели участие в квалификациите за тези две области.

Турнирът бе открит с официална церемония, в присъствието на заместник-кмета на община Бургас по Здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, Весела Деведжиева, началник отдел „Спорт" към общината и вицепрезидента на БФС Йордан Лечков.

„Много се радвам да посрещна Kamenitza Фен Купа в Бургас през 2015-та, когато сме Европейски град на спорта" – каза д-р Мануелян от сцената на турнира. „Пожелавам много сили и повече вдъхновение за футболистите", окуражи ги също той.
Откриването беше последвано от традиционен демонстративен мач по случай откриването на полуфиналите. В него участие взеха емблематичните бургаски футболисти Милен Георгиев, Пламен Крумов и бившия защитник на националния отбор на световното първенство във Франция и английския Чарлтън Радостин Кишишев в компанията на местни журналисти. Смесените отбори сътвориха истинско футболно шоу под зоркия поглед на Йордан Лечков и Георги Чиликов, също гост на турнира.
Георгиев откри резултата с кинжален удар от въздуха, а Кишишев успя да удвои. Макар и демонстративен, двубоят беше равностоен и Пламен Крумов, играейки срещу бившите си съотборници в „Нефтохимик", успя да вдигне отбора си на крака и да намали разликата. До края на мача тимът на Крумов съумя да се върне в играта и стигна до равенство. При дузпите двата тима отново не успяха да определят победител и приключиха двубоя с усмивка и настроение при резултат 3:3, преди да изпият заедно по студена Kamenitza.

С голям интерес от страна на посетителите протече и първото дерби на миналогодишните Национални Шампиони „Лазур". Жребият ги изправи срещу тима на „Барса Бургас". Мачът беше изключително оспорван в началото, като "Барса" успяваха да удържат нападателите от Свети Влас. През второто полувреме обаче опитът и класата си казаха думата и настоящите шампиони решиха двубоя за по-малко от 10 минути и приключиха при 4:1. По този начин те направиха важна първа стъпка към защитата на трофея.

И през този сезон голмайсторите на Фен Купа ще могат да подпомогнат дарителската кампания „Дари Гол", която превръща всички участници в турнира в потенциални благодетели за българския футбол. Всяко попадение, отбелязано по време на квалификации, полуфинали и Национални Финали добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка. Събраните средства ще бъдат инвестирани в подобряване на футболната среда в града на Националните Шампиони на Фен Купа 2015. Само преди няколко седмици бе оповестено, че събраният от първото издание на инициативата капитал ще послужи за реновация на общинския футболен терен на ул. Дебелт в Бургас. Ремонтните дейности са вече в ход и съвсем скоро „приятелите от квартала" ще могат да практикуват любимия си спорт в подобрени условия.

Бургаските полуфинали на Фен Купа 2015 ще продължат „по каталунски" и в неделя, когато ще станат ясни имената на новите Регионални шампиони. Най-добрият тим от Бургас и Ямбол ще спечели квота за Националните Финали на турнира и ще се приближи с още една крачка до приключението зад кулисите на Камп Ноу, което очаква златните медалисти от този сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай