Лалова: Не можех да се боря с вятъра

Лалова: Не можех да се боря с вятъра | StandartNews.com

Минути след финала на 100 м в Цюрих примата на българския спринт Ивет Лалова даде интервю за пратеника на "Стандарт".

- Ивет, какъв е коментарът ти за финала на 100 м?
- Голямо напрежение, голямо чакане. Заради лошото време и прекратяването на състезанието изобщо не знаехме кога ще е полуфиналът и кога финалът. Всичко това няма как да не ни повлияе. На мен ми повлия този дъжд, който започна преди финала, насрещният вятър, който за мен е убийствен, и студеното време. Знаете, аз съм глезена спринтьорка (смее се) и не се справям много с лошите условия. Нека да не звучи като оправдание, но за мен вятърът има значение. Залогът за мен беше всичко или нищо. Всичко друго освен златен медал щеше да е крачка назад.
- Лично за себе си как приемаш представянето си?
- Аз съм доволна. Знам, че направих всичко и в подготовката за първенството, и в режима си, и в живота си. Толкова много проблеми ми се случиха през сезона. Контузих се на първия ден от подготовката. Отвсякъде ме провокираха. Вчера френски журналисти ме питаха дори дали ме е страх. Аз ги успокоих, че няма от какво да се страхувам. Това състезание не решава моята кариера. И когато в един момент стигнеш дотук, си казваш "О, Боже, оцелях" и това някак си те успокоява. Имахме обаче малшанс с това време на финала. Ако трябва да бъда честна, бях готова дори за резултат под 11 секунди, но с този насрещен вятър, дъжд и 12 градуса няма как да стане. Радвам се поне, че спечели момиче, което заслужава и е много голям талант. Като я гледа човек, става много голям оптимист за бъдещето на европейската атлетика. Просто на челото й пише, че е страшно голям талант.
- Твоят съпруг Симоне, който тук е и масажист на българския тим, как те изпрати за финала?
- Сигурно е по-притеснен и от мен и много се ядосва. Виждайки този вятър и дъжда, той обаче знае, че за мен това са тежки условия, за да покажа най-доброто си бягане. Знаех, че трябва да направя много добър старт, но с този вятър просто не мога да се боря. Най-силната ми част, която е финалът, не можа да се получи. Нека обаче гледаме напред. Европейското продължава. Имам още 2 дисциплини - 200 м и щафета 4 х 100 м. Оптимист съм за 200 м, защото тази година работих много, но както и на 100 м не случих на хубави състезания, за да си развия добре резултата.
- И Юсейн Болт беше на стадиона.
- Явно бе дошъл да ме гледа, но аз станах пета (смее се).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай