Купон от Копакабана до Бранденбургската врата

Купон от Копакабана до Бранденбургската врата | StandartNews.com

Танци, песни, бира и много настроение! Какво друго му трябва на човек преди финал на световно първенство! Купонът  започна по обяд наше време едновременно в няколко точки на света. Естествено най-горещо беше в Рио. Там се изсипаха около 100 000 аржентинци, 8000 немци и още стотици запалянковци от цял свят, включително екзотични дестинации като Индия и Нова Зеландия. На Копакабана цареше мир и любов между съперниците. Полицията не отбеляза нито един сериозен инцидент между немец и бразилец в часовете преди срещата. За сметка на това бразилските ултраси пожелаваха успех на немците и се заяждаха с комшиите.

Луд купон си спретнаха и в Берлин. Три часа преди началния сигнал полицията предупреди, че повече няма да пуска хора във фен зоната пред Бранденбургската врата. Причината - всички места са запълнени. Прочут рапър дори отмени концерта си, за да бъде част от партито.

Пред Обелиска в Буенос Айрес също беше шумно. Паметникът беше боядисан в синьо, а хората се разхождаха с портрети на Меси, пред които се молеха.

Треската не подмина и Ватикана, която беше пълна с аржентинци. Мало и голямо носеше екипи на Марадона и Меси. Самият папа Франциск не се появи пред народа. Той обеща да не стиска палци за родината си, но все пак е запален фен!

Интересно обещание даде аржентинска експедиция на Южния полюс. Те обещаха при победа да излязат и да обикалят станцията, докато имат сили. Очакваше се в часовете на мача температурата там да падне до минус 40 градуса! Учените се молеха цял ден при портрет на Марадона, подписан им от самия Дон Диего.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай