Купата на "Байерн" пристига в България

Показват безплатно трофея пред Народния театър

Купата на "Байерн" пристига в България | StandartNews.com

София. Шампионската лига идва в България - и то само след месец. Събитието "Champions league trophy tour", организирано от "УниКредит", ще донесе близки срещи с трофея и много емоции на феновете. В страната Купата, спечелена от "Байерн" миналия сезон ще влезе през Калотина. Между 18 и 20 октомври в София ще бъде изложена в специална шатра пред Народния театър "Иван Вазов".

Освен да видят и да се снимат отблизо с отличието всички посетители ще могат да разгледат и придружаващата трофея богата колекция футболни сувенири и да се позабавляват с интерактивни игри. Входът е абсолютно безплатен. Освен София, още три големи български града са одобрени от УЕФА за домакинство на обиколката. Посещението на Купата там се организира заедно с местните общини. Всяка от тях планира атрактивни събития за посрещането й в града. На 21 октомври, Купата ще е във Велика Търново (от 12,00 до 15,00 ч в парк Марно поле, а от 15,00 до 19,00 ч на площада пред Царевец), ден по-късно в Пловдив (от 12,00 до 18,00 ч на площад Централен), а на 23 октомври в Стара Загора (от 12,00 до 18:00 ч на площада пред Общината). Очаква се Купата да бъде придружавана в България от известни български и чуждестранни футболни легенди, който ще участват лично в събитията с феновете.

Иначе качена на атрактивен двуетажен автобус, Купата ще започне своята обиколка от Берлин на 20 септември. След това ще премине през Унгария, Румъния, Босна. България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година. Тридневният престой в София е възможен и с подкрепата на Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай