Петък,

Край. Златните ни момичета излизат в пенсия

От: Владислав КОЛЕВ -
2104
Край. Златните ни момичета излизат в пенсия
A
A
A

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика ще прекратят своята кариера. Това ще се случи след световното първенство. За момичетата на Весела Димитрова ще бъде организиран и бенефис.

Олимпийското злато в Токио е най-щастливият момент в кариерата на президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Пред bTV тя заяви, че ансамбълът ни ще си тръгне от голямата сцена както се появи на нея - с гръм и трясък. „Това е най-големият връх в моята кариера в художествената гимнастика.

Ние нямахме олимпийска титла, а толкова много заслужавахме. Безкрайно съм щастлива. Колкото повече минава времето, толкова повече оценявам тежестта на този златен медал“, каза Раева и уточни, че въпреки таланта си на „изключителен мотиватор“, не е успяла да убеди момичетата да не прекратяват кариерите си.

„Направих и невъзможното да ги накарам да останат и да изкарат още един олимпийски цикъл. Разбирам ги. Те постигнаха върха, а спортът е много тежък за издържане. Правилникът е много труден. Смятам, че решението им е правилно. Световното първенство ще е последното им състезание. Всичко ще направя за тези момичета. Те заслужават най-много от всички“, посочи тя.

Относно нападките на президента на руската федерация Ирина Винер, която бе крайно недоволна от резултатите на тима си на олимпийските игри, Раева коментира: „Нашият отбор беше с класи над всички останали отбори през всичките пет години. Ако не печелехме, то беше заради наши грешки или ощетяване. Няма по-заслужил отбор от българския. Съдиите на масата нямаше как на бялото да кажат черно“.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com