Кръв оплиска улиците на Рим

Кръв оплиска улиците на Рим | StandartNews.com

Феновете на "Фейенорд" бягат с таксита от полицията

Страхотно меле заформиха 1000 фенове на холандския "Фейенорд" в сряда вечер. Техният тим гостува тази вечер на ст. "Олимпико" в Рим срещу "Рома" в първи 1/16 финал от Лига Европа.

Пияните привърженици започнаха да крещят и да замерват с бутилки случайни минувачи на площад "Кампо де Фиори". Това предизвика сериозна истерия сред жителите, които се разбягаха във всички посоки. След намесата на полицията ултрасите хукнаха. Няколко от тях се опитаха да се измъкнат с таксита, но бяха спрени. Друга част от агитката пък се опълчи на органите на реда. Тя нападна униформените с шишета. Някои от "лалетата" дори извадиха боксове. 5 карабинери бяха приети в римска болница с наранявания по главата. Не е ясно колко души от агитката на "Фейенорд" са пострадали. По първоначални данни ченгетата са задържали осем вандали. Днес сутринта те минаха през съда и им е бе наложена глоба от 45 000 евро, както и забрана да посещават мачове в Италия. Хулиганите опитаха да сключат сделка със съдията. Те искаха да платят двойно по-голяма глоба, но да отидат да викат за своите любимци срещу "Рома". Съдията веднага отказа.

Заради изцепките мачът между "Рома" и "Фейенорд" бе под въпрос. Днес се очакваха нови сблъсъци, тъй като холандските фенове все още не бяха получи билетите си за мача. Те трябваше да вземат пропуските си от печалния площад. Освен това буйстваха с бутилки и факли под Испанските стълби почти цял ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай