Кралев видя злато в Рио

Кралев видя злато в Рио | StandartNews.com

Гришо на закуска в Ел Ей, докато го коронясваха у нас

След нулевата откъм титли олимпиада в Лондон, първа от десетилетия насам, министърът на спорта Красен Кралев видя злато в Рио. Той си пожела сам да връчи медалите на ансамбъла по художествена гимнастика на Игрите през 2016 г. "Моля се на Господ да имам възможност да им връча златните медали в Рио де Жанейро", каза Кралев, след като даде ключовете за двата джипа Volvo XC60 вчера пред националния стадион. Луксозните автомобили отиват при спортист номер 1 и треньор номер 1 за 2014 г. от спортното министерство и тотализатора. "Всичко е справедливо, честито на победителите. Аз съм щастлив, че за пореден път тази година имам възможност да наградя треньора на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева. Дано нейните момичета постигат още велики успехи", добави Кралев.

Иначе в понеделник вечер на 57-ата церемония Григор Димитров стана първият тенисист, който печели приза Спортист на годината. Въпреки че не бе в зала 3 на НДК, той отправи послание чрез холограма. "Зад този успех стоят години на изключителни усилия, но не съжалявам за тях. Благодаря и на онези хора с хилядите български знамена, които виждам по света. Но аз продължавам напред, защото има още върхове за покоряване", каза Гришо на малко развален български. Наградата взеха майка му Мария и бащата Димитър от ръцете на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Чухме се с него, преди да тръгнем. Той тъкмо ставаше. Беше развълнуван", разкри майката. Татко му пък се появи във вторник пред националния стадион, за да вземе джипа от министъра. Кралев пожела Гришо по-често да си е в България. "Ще пазя колата за него. Когато се върне, ще я тества", обеща Димитър. На второ място пък завърши щангистът Иван Марков, който също не беше в НДК.

Министър Кралев разкри на церемонията, че се надява през 2015 г. да бъде готов новият закон за спорта. "Приоритет е", каза той. "Аз съм оптимист, че вървим в правилна посока и догодина ще има повече поводи за радост. Имаме да свършим много работа. Задачата ми е в дългосрочен план да направим реформите така, че да не си броим шампионите и на всяко състезание да треперим ще имаме ли, или не. Идват таланти, но трябва да им се обръща внимание. Спортистите, които имат най-голям шанс, ще получат по-голямо финансиране, за да се готвят за игрите в Рио, а младежките ни гарнитури ще са много силно подкрепени", добави министърът. Според Кралев важен е въпросът и с училищната спортна база. "Има над 600 училища в България без физкултурни салони и стъпка по стъпка трябва да оправим това", завърши Кралев.

Повече снимки от церемонията по награждаване на най-добрите спортисти може да видите в нашата галерия. 

Треньор №1 търси място за паркиране

Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева разкри, че трябва да си търси ново място за паркиране, след като получи ключовете за луксозното Volvo XC60 от министъра на спорта Красен Кралев. "Това е много хубава марка. Ще сменя моята с тази. Аз по принцип съм екстремен шофьор. Само се притеснявам как ще си намеря ново място, защото до моя блок е абсурдно да се паркира", отбеляза Ананиева. "Благодаря и на Министерството на спорта. Много съм признателна и на спортния тотализатор", добави Ананиева, чиито момичета пък събраха очите на церемонията в понеделник вечер със стилни рокли. Освен това те взеха и приза за отбор на годината. "Няма нищо по-красиво от сбъднатите мечти", казаха златните момичета след събитието.

Андреа изригна срещу петото място на Кубрат

Любимата на Кубрат Пулев - фолк певицата Андреа, изрази недоволството си от класирането в анкетата "Спортист на годината". Кобрата остана чак на пето място. Пулев не се появи в НДК, за да получи статуетката си. "Хората знаят в сърцата си кой е номер едно!", написа Андреа във Фейсбук след церемонията. Също чрез мрежата Пулев поздрави Григор Димитров за спечелената награда. "Честито! Спортист на годината очаквано е тенисистът Григор Димитров, който стана първият българин, които влезе сред първите 10 в световната ранглиста, като гарнира това и с три победи в турнири от професионалната верига", пише още Пулев.

Сани: Тренирам за България

Единствена от Топ 3 Сани Жекова бе в НДК. Ето какво каза най-добрата ни сноубордистка, след като получи приза.

- Сани, как се чувстваш?
- Още ми трепери гласът от радост. Аз дори не можах веднага да разбера какво става. До последно имах информация, че аз ще връчвам награда, а не, че ще печеля. Благодаря на организаторите, журналистите, семейството ми, на федерацията по ски, на Fibank, Mtel, "Ауди" и Generaly. Разбира се, и на феновете.
- Какво следва за теб?
- Непосредствено след Нова година започва световният шампионат, който за нас е главна цел този сезон. Е, ще имам няколко дни да се порадвам на статуетката.
- Усещаш ли как вървиш по стъпките на Петър Стойчев, който както теб всяка година е в челото, но все не успява да спечели?
- Отново благодаря на журналистите. Когато започнах да се занимавам със сноуборд, не си и представях, че някой ден ще имам световни успехи и подобни признания. Аз не тренирам заради наградата, а за България.
- Къде караш празниците?
- Ще бъда с най-любимите си хора. Искам и аз да пожелая нещо. Весели празници на всички българи.

Рут Колева вдигна градуса

на настроението със свое изпълнение по време на церемонията. Преди това обаче тя се спъна в кабел и замалко щеше да падне на земята. След това ослепителната певица обра овациите на гостите, които се скъсаха да я поздравяват за красивия й глас и страхотната червена рокля. Именно тоалетът й бе сред основните теми на мъжете в зала 3 на НДК.

Изискани деликатеси и екзотични хапки

бяха поднасяни на гостите на събитието. Организаторите се погрижиха и най-изтънчените хранителни вкусове да бъдат задоволени. Различните вкусотии свършваха скоростно и се налагаше сервитьорите да зареждат постоянно платата, които радваха очите и вкуса на присъстващите.

Колега от БНР спечели телефон

Samsung Galaxy Note IV на церемонията "Спортист на годината". Става въпрос за Светослав Костов, който бе изтеглен чрез жребий за участието си в анкетата, организирана от Нове Холдинг АД. Тони Бояджиев, директор "Бизнес клиенти" на телекома, изтегли името на печелившия.

Лаф на деня

"Не съм достатъчно известна, за да се меря с другите в петица, с Кубрат Пулев особено. Мисля, че съм четвърта само заради избора на медиите". Световната ни шампионка по бокс Станимира Петрова се опитва да си обясни четвъртото място на Спортист на годината

Отличниците

Спортист на годината

1. Григор Димитров, тенис 1190 точки

2. Иван Марков, вдигане на тежести 711 точки

3. Александра Жекова, сноуборд 644 точки
4. Станимира Петрова, бокс 610 точки
5. Кубрат Пулев, бокс 588 точки
6. Цветана Пиронкова, тенис 505 точки
7. Станилия Стаменова, кану-каяк 355 точки
8. Боян Петров, алпинизъм 354 точки
9. Мирослав Кирчев, кану-каяк 240 точки
10. Александър Костадинов, борба 172 точки

Треньор на годината
Ина Ананиева, художествена гимнастика 169 точки

Отбор на годината
Ансамбъл по художествена гимнастика 288 точки

Спортист с увреждания на годината:
Стела Енева, лека атлетика 210 точки

Спортен талант №1 на "Еврофутбол"

Мирослав Кирчев, кану-каяк 132 точки

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай