Кралев: Лично проверявам тестовете на играчите

Няма спекулация, каза спортният министър

Кралев: Лично проверявам тестовете на играчите | StandartNews.com

"Няма спекулация с тестовете на футболистите. Изисквам от председателя на Медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев да получавам всеки един резултат. Всички фенове на футбола да бъдат спокойни.

Изградили сме система с БФС, с която да се проверяват случаите на заболели състезатели. По този начин следим и спазването на противоепидемичните мерки. Лично проверявам всеки тест на играчите" Това поясни спротният министър Красен Кралев.

Българското футболно първенство влиза в ситуация на сериозен хаос, заради множеството положителни проби за К-19 и отложени мачове. Днес трябваше да се играе вечното дерби ЦСКА - Левски, но и то беше отложено.

 "Още преди да се възобновят първенствата, през месец май ние задължихме всяка една федерация да си направи указания и правила за провеждане на шампионатите. Те са утвърдени първо от Министерството на младежта и спорта, а след това от Министерството на здравеопазването.

Трябваше да се даде време на лекарите, трябваше да се даде време на здравната система да се подготви. Тогава лекарите не бяха готови за новата болест и им беше нужно време, за да я изучат.

Сега има далеч по-ясна представа как да се води лечението на болните от коронавирус. След това пък бяхме една от държавите, които първи разхлабиха мерките, за да може да се минимизират икономическите щети, да може да се съживи икономиката", отбеляза Красен Кралев.

Ясно е казано в правилата на БФС, че мач се отлага при наличие на повече от 10 заразени футболисти на даден отбор. В случая отборът на Левски има 12", каза Кралев пред Дарик радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай