Костадинов: Не приемам нов клуб

Костадинов: Не приемам нов клуб | StandartNews.com

Емил Костадинов, член на УС на ЦСКА пред Блиц:

Не съм съгласен с всичко, което се случва в моя роден клуб през последния месец. Не мога да приема факта, че ЦСКА ще бъде закрит. По този начин ще бъдат изтрити историята, успехите, титлите. Няма да ги има победите, които постигнахме по мое време с Ицо, с Любо, с останалите момчета. Няма да ги има и победите на предишните поколения. Не приемам сформирането на ново дружество, наречено ЦСКА 1923, както и купуването на друг клуб.

Най-добрият вариант е ЦСКА да не фалира и да не се прави ново дружество. Настоящият клуб може да бъде спасен чрез оздравителен план, в който да се включат богатите фенове. Чрез медиите всеки говори, но реално нищо не прави. Дълговете са 12-13 милиона лева. Не повече. Това не е огромна сума, която да буди притеснение, че клубът може да фалира. Вижте, не само ЦСКА има дългове. Погледнете на Запад и ще видите, че и там картината е същата. Марката ЦСКА струва много повече и тя трябва да бъде спасена. Ето защо е нужна намесата на богатите привърженици на нашия отбор! С лека ръка се отказахме от Европа. До последния момент знаех, че ще участваме И в един момент на другата сутрин – буквално на финалната права, бе изпратено писмото до УЕФА. Не знам кой е спечелил от цялата тази работа, но ЦСКА загуби много. Отказът е голямо петно върху марката и името на ЦСКА. Европейският рейтинг на клуба се срина.

Стотиците хиляди фенове на ЦСКА, тези които наистина обичат и милеят за отбора, със сигурност не приемат акцията в събота. БФС няма вина за случващото се в ЦСКА. Борислав Михайлов неведнъж е помагал на клуба и винаги е гледал с добро на ЦСКА. Това го заявявам категорично като член на Изпълкома на футболния съюз.

заб. Изявлението на Костадинов пред "Блиц" публикуваме със съкращения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай