Кончита вещае ШЛ за "Реал"

Кончита вещае ШЛ за "Реал" | StandartNews.com

Дамата с брадата накара Англия да мечтае за световна титла

Добра поличба за "Реал", "Атлетико" и Англия видя "Дейли Мейл" в триумфа на Кончита Вурст на "Евровизия". 25-годишната брадата дама, чието истинско име е Томас Нойвирт, донесе успеха на Австрия с песента си "Да възкръснеш като Феникс". Това бе втора победа за алпийската страна в тази надпревара след 1966 г., когато Удо Юргенс спечели. Точно на това се основава и надеждата на англичаните, чиято последна и засега единствена световна титла е също от преди 48 г. Тогава Боби Мур и компания побеждават на финала Германия с 4:2 след продължения на "Уембли". Същата година финалиста в Шампионската лига "Реал" М печели КЕШ, а лидерът в Примера дивисион "Атлетико" М става шампион на Испания.

Междувременно "Скай Спортс" обяви като сигурен трансфера на Диего Коща в "Челси". Лондончани ще платят на "Атлетико" 32 млн. паунда, колкото е освобождаващата клауза в договора на испанския национал. Но Острова се заговори, че като част от сделката към "Висенте Калдерон" ще поеме нападателя Ромелу Лукаку. През последния сезон той игра под наем в "Евертън" и вкара 16 гола. Неговото желание обаче е да остане в Англия.

В "Атлетико" правят всичко възможно да вдигнат Диего Коща за съботния мач с "Барселона", който ще реши титлата на Испания. "Дюшекчийте" имат аванс от три точки преди битката на "Ноу Камп". Коща се възстановява по индивидуален план и предимно работи с физиотерапевтите и във фитнеса.

"Барса" пък най-вероятно ще е без Неймар. Според испанските медии от Бразилия настояват той да не играе, за да не се рискува здравословното му състояние преди световното. "На финалната права на възстановяването съм. Готови сме за това предизвикателство. "Атлетико" има голям отбор, големи футболисти и ще е трудно да ги победим, но нас само победата ни върши работа", написа нападателят в открит чат с феновете на "Барса".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай