Колоездачна обиколка на страната за 63ти път

Колоездачна обиколка на страната за 63ти път | StandartNews.com

София. На 31 август започва 63-тата Международна колоездачна обиколка на България, стана ясно на пресконференция на организаторите от Българският колоездачен съюз (БКС) и Аурубис България днес. 

"Международната колоездачна обиколка на България е едно от най-престижните колоездачни състезания в Европа, което и тази година привлече опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето държави като Франция и Германия. Вярвам, че българските отбори ще успеят да представят страната ни достойно", каза Петър Бончев, Председател на Българския колоездачен съюз.

В обиколката ще участват 20 отбора, сред които 5 от България: Васил Левски – София, Хемус – Троян, Хан Симеон – Пловдив, Бургас и Несебър. Тази година обиколката е на шест етапа.

На 31 август от 18.00 часа пред храм-паметник "Александър Невски" ще се състои откриването на тазгодишното състезание. На следващия ден, 1 септември, от 9:30 часа Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще даде символичен старт на обиколката пред сградата на Президентството.

Първият етап ще стартира в София и за втора поредна година ще завърши в гр. Златица (68 км), където ще бъдат наградени финалистите на този етап от 12:00 часа същия ден.

В 16:30 часа състезанието продължава с втория си етап по маршрута Златица – Пирдоп – Клисура – Сопот – Карлово – Калофер – Казанлък (115 км).

Останалите етапи са:
Трети етап: Казанлък – Шипка – Габрово – Дряново – Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица – Елена (140 км).

Четвърти етап: Елена – Твърдица – Сливен – Карнобат – Айтос – Бургас (195 км).

Пети етап: Бургас – Айтос – Карнобат – Сливен – Гурково – Хаинбоаз – Вонеща вода – Трявна (205 км).

Шести етап: Трявна – Габрово – Шипка – Калофер – Карлово – Сопот – Беклемето – Троян (170 км).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай