Колко пари върти новият бос на Челси

Тод Бьоли е съосновател на инвестиционната компания Eldridge Industries

Колко пари върти новият бос на Челси | StandartNews.com

Лондонският футболен клуб "Челси" ще бъде продаден на консорциум от инвеститори, оглавяван от американския милиардер Тод Боли. 

Предложението за покупката е одобрено от досегашния собственик на клуба Роман Абрамович, но все още подлежи на проверка от британското правителство и ръководството на Висшата лига. Очаква се сделката да бъде завършена към края на май. Стойността ѝ се оценява на 4,25 млрд. паунда. 

Новите собственици на "Челси" са ръководени от Тод Боли - един от акционерите в американския бейзболен тим LA Dodgers, който е привлякъл финансиране от инвестиционната компания Clearlake Capital. Партньори в консорциума са съсобственикът на Dodgers Марк Уолтър и швейцарският милиардер Хансйорг Вис, който проявява интерес към клуба още преди Абрамович да бъде вкаран в списъка на руските санкции. 

Групата от инвеститори се съветва от Goldman Sachs и бутиковата инвестиционна компания Robey Warshaw, където бившият финансов министър на Великобритания Джордж Озборн (фен на "Челси") работи като партньор. 

Тод Боли е съосновател на инвестиционната компания Eldridge Industries през 2015 г., като преди това е оглавявал кредитния бизнес на инвестиционната компания Guggenheim Partners. 

В края на 2021 г. Eldridge Industries си партнираха със Sony, за да финансират покупката на музикалния каталог на Брус Спрингстийн. Това е втората им подобна сделка след сделката за каталога с песни и албуми на The Killers, издадени до 2020 г. 

Тод Боли има собствени дяловe както в Dodgers, така и в LA Lakers и женския баскетболeн отбор Los Angelis Sparks. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай