Кои са в топ 10 на трансферния пазар във футбола

Цената на Модрич е само 15 млн. евро

Кои са в топ 10 на трансферния пазар във футбола | StandartNews.com

Януарският трансферен прозорец започва с пълна скорост и големите клубове в цяла Европа търсят подходящите играчи, които да им помогнат в борбата за европейските купи или за шампионските титли във вътрешните първенства. В навечерието на Нова година Борусия Дортмунд се пребори за една от най-апетитните хапки на пазара. Немският клуб привлече 19-годишния Ерлинг Хааланд от РБ Залцбург срещу 20 млн. евро. Младият норвежки нападател вкара осем гола в Шампионска лига през есента и за подписа му се изви голяма опашка.

Пред нас е една изключително интересна зима, в която някои от най-големите футболни суперзвезди ще сменят отборите си. Кои са те и колко струват? Пазарната стойност на играчите е определена от transfermarkt.com.

 

1. Артуро Видал (Барселона, 32 г.)

Интерес от Интер и Манчестър Юн

Цена 14 млн. евро

 

Чилийският халф многократно даде да се разбере, че не е доволен от престоя си в Барселона. Видал иска да играе повече и няма да е изненада, ако си тръгне още през зимата. Твърди се, че преди Ел Класико дори е напуснал тренировката, след като е разбрал, че няма да е титуляр. Каталунците са готови да го пуснат да си ходи, но срещу 20 милиона евро. Интер и Манчестър Юнайтед вече зявиха интерес към него.

 

2. Адриен Рабио (Ювентус, 24 г.)

Интерес от Лион и Барселона

Цена 32 млн. евро

 

През лятото талантливият полузащитник дойде в Ювентус със свободен трансфер от ПСЖ. Той обаче не успя да влезе в основния състав и е недоволен от статута си на резерва. Барселона се интересува от него, има и вариант за завръщане в родната му Франция, където най-сериозната опция е Лион.

 

3. Уилфред Заха (Кристъл Палас, 27 г.)

Интерес от Арсенал и Челси 

Цена 55 млн. евро

 

Нападателят от Кот д'Ивоар вече има неуспешен опит в европейски  топ отбор, след като преди шест сезона премина от Кристъл Палас в Манчестър Юнайтед. След престой в Кардиф той се завърна в лондонския клуб и през последните години се превърна в едно от най-добрите крила на Висшата лига. През лятото бе ухажван от  Евертън, Арсенал и Наполи, но в крайна сметка не се стигна до трансфер. Въпреки това Заха не се отказва от мечтата си за промяна. Най-сериозният кандидат засега е Челси, но Арсенал също дебне от втора позиция. А цената? От Кристъл Палас искат между 75 и 80 милиона паунда, но може да го продада и за по-малко.

 

4. Едисон Кавани (ПСЖ, 32 г.)

Интерес от Атлетико Мадрид и ЛА Галакси

Цена 25 млн. евро

 

Дълги години уругвайският нападател беше основното оръжие на ПСЖ, но този сезон загуби водещата си роля в отбора и започна да говори за напускането си. Треньорът на парижани Томас Тухел твърди, че Кавани все още е ключов играч за него, но едва ли ще търпи сърцераздирателните му изявления. Кавани е най-близко до трансфер в Атлетико Мадрид през януари, а като алтернатива е САЩ, където ЛА Галакси се интересува от него.

 

5. Оливие Жиру (Челси, 33 г.)

Интерес от Интер, Атлетико Мадрид, Рейнджърс, Бордо и Лион

Цена 9 млн. евро

 

В йерархията на новия треньор Челси Франк Лампард френският световен шампион е паднал до позицията на трети нападател и е много вероятно да напусне Лондон. Смяната на отбора беше препоръчана и от треньора на "петлите" Дидие Дешан. Антонио Конте и Интер Милано се интересуват от услугите на Жиру. Именно под ръководството на Конте нападателят се възроди в Челси през 2018 г. Пред тарана има и други интересни опции - Атлетико Мадрид и завръщане във Франция, където Лион и Бордо не крият интереса си.

 

6. Кристиян Ериксен (Тотнъм, 27 г.)

Интерес от Ювентус, Байерн, Реал Мадрид и Интер

Цена 90 млн. евро

 

Датчанинът е играч от световна класа, но Тотнъм едва ли ще успее да го задържи. Основната причина е фактът, че договорът му с "шпорите" приключва след шест месеца. На опашката за Ериксен вече са редица от топ клубовете в Европа. От Реал Мадрид отдавна са си го заплюли, а Зинедин Зидан вижда в негово лице идеалния заместник на 34-годишния Лука Модрич. Кандидат е и Ювентус, който обича да се насочва към играчи, чиито договори изтичат след шест месеца. Байерн Мюнхен и Интер също следят ситуацията около Ериксен.

 

7. Джейдън Санчо (Борусия Дортмунд, 19 г.)

Интерес от Манчестър Юн, Ливърпул и Челси

Цена 120 млн. евро.

 

19-годишният англичанин се представя много силно в Бундеслигата след преминаването си от Манчестър Сити, като през есента блесна с 12 гола и 13 асистенции във всички мачове на Борусия Дортмунд. Изявите му привлякоха вниманието на няколко отбора от родината му - Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул. Твърди се, че и желанието на Санчо е да се завърне на Острова. На този етап най-добрите финансови условия предлага Челси.

 

8. Пол Погба (Манчестър Юн, 26 г.)

Интерес от Реал М и Ювентус

Цена 100 млн. евро.

 

Френският полузащитник лекува травма в глезена от два месеца, а последните информации са, че ще се наложи и операция. Въпреки това спекулациите за негов трансфер не спират, като се говори най-вече за продажбав Реал Мадрид или Ювентус.  Мениджърът на Юнайтед Оле-Гунар Солскяер заяви, че Погба не се продава, но никога не може да бъде сигурен за клиентите на футболния агент Мино Райола. 

 

9. Гарет Бейл (Реал Мадрид, 30 г.)

Интерес от Манчестър Юн и Тотнъм

Цена 40 млн. евро

 

Досега шестте години на Бейл в Реал бяха успешни, но и противоречиви. Спасителният вариант за уелския бързак може да дойде от новия треньор на Тотнъм Жозе Моуриньо. Трансфер в  Манчестър Юнайтед, за който се говореше няколко пъти в миналото, също не е изключен. Както и при Погба обаче, въпросът е дали заминаването ще се извърши сега или през лятото. 

 

10. Лука Модрич (Реал Мадрид, 34 г.) 

Интерес от Милан и Интер

Цена 15 млн. евро

 

Безспорно едно от най-интересните имена на пазара е носителят на "Златната топка" за 2018 година Лука Модрич. Хърватинът все още не е подписал ново споразумение с Реал Мадрид и вече е свободен да преговаря с други тимове и да напусне "Сантяго Бернабеу" срещу символична сума през зимата, или без трансферна сума през лятото. Още през лятото Модрич бе пред трансфер в Милан, но тогава не се стигна до споразумение. Италианците обаче не са загубили интереса си към хърватина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай