Кои са най-добрите играчи в Английската Висшата лига

Феновете се насладиха на поредния страхотен сезон във Висшата лига. Битката за титлата ще се реши в последния кръг.

Кои са най-добрите играчи в Английската Висшата лига | StandartNews.com

Феновете се насладиха на поредния страхотен сезон във Висшата лига. Битката за титлата ще се реши в последния кръг, а все още не е късно да използвате Инбет бонус за залог на един измежду Ливърпул и Манчестър Сити. Ако сте го пропуснали, няма нужда от притеснение. Офертите на най-новият български букмейкър ще стават още по-изкушаващи.

Ние пък ще ви покажем 10-те най-добри играчи през годината. Естествено, тази класация е субективна и отразява единствено личното мнение на авторския колектив.

10. Алисън Бекер

Юрген Клоп го описва като „най-добрият вратар в света“. Следейки представянето му, няма как да не се съгласим с подобна оценка. Той запази 20 сухи мрежи в 30 мача, което го поставя на първа позиция по този показател (равен брой с бразилския си колега Едерсон). Ако не допусне гол и в последния кръг, Али ще изравни клубния рекорд на Ливърпул.

9. Жоао Кансело

Освен безгрешна игра в защита, той участва активно и в нападението на Сити, давайки цели 7 асистенции в 35 мача. Португалецът е и играчът с най-много изиграни минути в тима на „гражданите“. Номинацията му за играч на сезона също показва огромното му израстване.

8. Хари Кейн

Inbet не приемаше залози за негов трансфер в Манчестър Сити, тъй като сделката се считаше за почти сигурна. Хари обаче остана в Тотнъм и вкара само един гол в първите си 14 мача. Антонио Конте обаче успя да изгради страхотно партньорство между английския национал и Сон. Двамата вкарват по веднъж на всеки 37 минути от февруари насам. Личният принос на Кейн е 16 гола и осем асистенции. Това стигна на „шпорите“ и за място  в зона Шампионска лига.

7. Върджил ван Дайк

Критиците се надяваха, че нидерландецът няма да е същият играч, след като пропусна цели 6 месеца в края на миналата кампания. Той обаче запази високото ниво и изигра цели 34 мача за Ливърпул в първенството, помагайки на своите съотборници да допуснат само 25 гола. Цели четири от тях влязоха, когато ван Дайк не бе в игра. Освен всичко, защитникът наниза и три гола.

6. Родри

Двигателят в перфектния отбор на Манчестър Сити. 6 гола, непримирима работа и безгрешно подаване. Не случайно, Гари Невил твърди, че испанецът е най-добрият футболист измежду звездите на Пеп Гуардиола.

5. Трент Александър-Арнолд

Още ни е трудно да повярваме на факта, че той е само на 23 години. Английският национал е един от стълбовете в тима на Юрген Клоп през последните пет години, а представянето му е барометър за целия състав. Защитникът се разписа два пъти в първенството, добавяйки и 12 асистенции. Само един играч в лигата е дал повече голови подавания – съотборникът му Мохамед Салах.

4. Хьон мин Сон

Той още е в битката за „златната обувка“. Изоставането му от Салах бързо може да бъде наваксано срещу последния в лигата – Норич. Инбет предлага коефициент от 1.50 за гол на Сон срещу „канарчетата“, което си заслужава да бъде уважено. В партньорство с Хари Кейн, нападателите на Тотнъм реализираха 37 гола от месец февруари насам.

3. Садио Мане

Той спечели Купата на Африканските нации със Сенегал и добави двете национални купи с екипа на Ливърпул. Крилото реализира 15 гола в 33 мача във Висшата лига, а по този показател е изпреварен само от 4-ма. Головете му пък идват точно в най-важните моменти, включително двата полуфинални мача с Виляреал от Шампионската лига и в трита мача срещу Манчестър Сити (два за първенство и един полуфинал в ФА Къп).

2. Мохамед Салах

Някога наричан „чудо за един сезон“, египтянинът се радва на поредната си продуктивна кампания. Той вкара повече от 20 гола в четири от последните си пет сезона, бе избран за играч на годината и е на един кръг от спечелването на приза за най-добър голмайстор в английското първенство.

Той мина и квота 100 гола с екипа на мърсисайдци, правейки го по-бързо от все друг (в само 151 мача). Мо вкара три гола на Манчестър Юнайтед, спечели ФА и Карабао Къп и достигна до финала в Шампионската лига (разписвайки се цели 8 пъти). Той вече е легенда, въпреки че е само на 29 години.

1. Кевин де Бройне

Той имаше контузия в началото на сезона, след която изкара и ковид. След тези проблеми обаче, маестрото е с водеща роля за безупречното представяне на Манчестър Сити. Възходът му започна през декември. Белгиецът бе вкарал само два гола до последния  месец на годината. След това, той добави още 13 и даде седемте си асистенции във Висшата лига.

КДБ вкара първият си хеттрик само за 23 минути срещу Уулвърхемптън, а головете дойдоха със „слабия“ му ляв крак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай