Кобрата вариант за Тайсън Фюри

Циганския крал отказа реванш с Уайлдър

Кобрата вариант за Тайсън Фюри | StandartNews.com

Най-голямото боксово зрелище за 2018 г. беше мачът между Тайсън Фюри и Диотей Уайлдър през декември. Двамата предложиха страхотен сблъсък за феновете, които със сигурност се надяваха на повторението му, още повече, че завърши наравно. Още след финалния гонг двамата коментираха евентуалните дати за повторението му. Очакванията бяха такъв да има още през април, но в крайна сметка тази нощ британският боксьор окончателно сложи кръст на тези надежди с писмо до WBC. Или поне за този момент не се очаква нов мач между двамата. 
От Световния боксов съвет обявиха официално, че са получили писмо от Циганския крал, че засега замразява плановете за реванш, но запазва възможността за пренасрочването му за по-късна дата. От щаба на Уайлдър са били готови да се договорят за втори мач, но сега ще трябва да се съобразят с плановете на Фюри. 
Самият британец иска да проведе следващата си битка през лятото. Такива са намеренията и на новите му промоутъри от Top Rank, които подписаха мегасделка с телевизионния гигант ESPN за излъчването на мачовете на боксьора. 
Опциите пред него първоначално бяха три, но една отпадна. Става въпрос за Джарел Милър, който има мач с Антъни Джошуа през юни и няма да има достатъчно време за подготовка за евентуален мач с Фюри само няколко седмици по-късно. 
Така за Фюри има вече четири възможни съперника, като един от тях е съотборникът му в Top Rank Кубрат Пулев, чийто следващ мач е на 23 март с румънеца Богдан Дину. Другите са новозеландецът Джоузеф Паркър, колумбиецът Оскар Ривас и британецът Дилиан Уайт. 
Засега първи преговори са проведени с Паркър, който е побеждавал братовчеда на Тайсън - Хюи Фюри. Това е правил и Кубрат Пулев, като именно двамата са големите фаворити за следващ съперник на Циганския крал. Яснота трябва да има съвсем скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай