Ключова победа за Надал

Петкратният шампион на осминафинал в Мадрид

Ключова победа за Надал | StandartNews.com

Източник: ЕПА/БГНЕС

Петкратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид. 

Испанецът се наложи с 6:1, 6:7(5), 6:3 над аржентинеца Педро Качин след повече от три часа игра и за пръв от точно две години се класира сред най-добрите 16 на турнира от подобна категория, предава БНР.

Краля на клея нямаше никакви проблеми в първия сет, в който Качин определено изглеждаше смутен срещу носителя на 22 титли от Големия шлем. Надал затвори първия сет за 47 минути и изглеждаше, че уверено ще стигне до трета поредна двусетова победа.

Ситуацията на корта обаче се измени в началото на втората част на мача, когато Качин поведе с 4:1 гейма с два пробива. Надал изравни при 5:5, след което двамата си размениха по още един пробив.

В тайбрека на втория сет Качин започна с преднина от 4:1 точки, допусна изравняване, в крайна сметка спечели със 7-5 точки.

В решителния трети сет пробивите от двете страни на мрежата продължиха, но Надал нанесе решителния удар в петия гейм, когато проби за 3:2. В края на мача той спечели още веднъж подаването на съперника си и така си осигури класиране за осминафиналите.

В тях испанецът ще спори с чеха Иржи Лехечка, който по-рано през деня победи с 6:4, 7:6(7) Тиаго Монтейро от Бразилия.

Към четвъртия кръг в Мадрид продължава и руснакът Даниил Медведев. Той осъществи обрат срещу американеца Себастиан Корда и го отстрани след 5:7, 7:6(4), 6:3.

За място на четвъртфиналите третият в схемата Медведев ще има за съперник Александър Бублик от Казахстан, който отстрани американеца Бен Шелтън след 3:6, 7:6(2), 6:4.

В четвъртия кръг ще играе и норвежецът Каспер Рууд, който победи с 6:2, 6:4 Камерън Нори от Великобритания.

Следващият съперник на Рууд е канадецът Феликс Оже-Алиасим, който водеше с 6:1, 1:0 срещу Якуб Меншик, когато чехът се отказа заради травма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай