Клубове по ушу в спор с министъра

Клубове по ушу в спор с министъра | StandartNews.com

Стара Загора. Министърът на младежта Мариана Георгиева е разпоредила на Бългрската федерация по ушу да бъдат закрити 5 спортни клуба в страната под претекст, че не развиват дейност. Това събощи Маноил Манев, президент на един от нарочените за закриване - старозагорския клуб по санда /б.а. разновидност на ушу/.

Първото писмо до федерацията министър Георгиева е изпратила няколко дни преди евроизборите, но от управителния съвет не се съгласили с доводите и отказали. Последвало второ писмено разпореждане – с нов срок за изгонване на 5-те клуба – 26 юни, с напомняне, че тази година предстои прелицензиране на Федерацията по ушу.

„Този недопустим политически натиск започна преди изборите за организиране на различни предизборни срещи, продължава и след тях без всякакви аргументи", посочи Манев. Той припомни, че старозагорският клуб е спечелил първият медал от европейско първенство по ушу, а догодина щял да бъде и домакин на европейския шампионат.

Преди 3 години, когато бил избран за общински съветник, Манев декларирал, че не не желае да получава средства за издръжката на своя клуб по санда нито от общината, нито от държавата, за да не го обвинят в конфликт на интереси. Другите три клуба от Бургас обаче нямали възможност да се самоиздържат и за тях министерската "тесла" щяла да е фатална.

Старозагорският депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов се е ангажирал да внесе актуално питане до спортния министър за разпореждането и да бъдат изключени от федерацията 5-те клуба. „Надявам се, че ще има време да отговори на изпроводяк", заяви народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай