Китай иска отлагане на старта във Формула 1

Домакините на Гран при в Шанхай не са готови да го проведат през април

Китай иска отлагане на старта във Формула 1 | StandartNews.com

Организаторите на Гран при на Китай във Формула 1 искат преместването на състезанието в Шанхай от април за по-късно през 2021 година.

"Поддържаме постоянна връзка с Формула 1. Имаме конферентни разговори почти всяка седмица. Въпреки че календарът беше утвърден, смятам, че е твърде малко вероятно състезанието да се състои през април - коментира  Ибин Ян, генерален мениджър на промоутъра на надпреварата. - Целта и желанието ни е състезанието да бъде преместено за втората половина от годината. Направили сме официална заявка и се надяваме тази промяна да бъде одобрена."

Собственикът на отбора "Астън Мартин" Лорънс Строл заяви миналата седмица, че вече е постигнато споразумение за отлагането на първия старт за сезона на 21 март в Австралия и преместването му в края на годината заради пандемията от коронавирус. Така кампания 2021 се очаква да бъде открита на 28 март с Гран при на Бахрейн. 

Формула 1 обяви календар с рекордните 23 състезания през ноември, след като през миналия сезон  се състояха едва 17 от планираните 22 старта заради ситуацията с Ковид-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай