Кириленко си тръгна с $35 000

Усукан глезен провали Мария, украинка я сменя

Кириленко си тръгна с $35 000  | StandartNews.com

С 35 000 долара от наградния фонд Мария Кириленко напусна Турнира на шампионките в София за втора поредна година. Преди 12 месеца, красавицата имаше дихателни проблеми и си тръгна преждевременно. Сега, още в първия си двубой, рускинята се отказа след само 5 загубени гейма срещу Ализе Корне от Франция. Мария стъпи на криво и усука лявото си коляно. Тя пожела медицинска пауза и само 2 мин. по-късно обяви решението си. "Много ме болеше. Разочарована съм. Няма да мога да продължа турнира", обяви Кириленко, която бе видимо афектирана от ситуацията.

Рускинята ще бъде заместена от първата резерва на турнира Елина Свитолина. Украинката ще започне от нулев актив и ще има два мача - срещу Симона Халеп (Рум) и Анастасия Павлюченкова (Рус).

Не само Мария остана разочарована от краткия мач, който изигра. На трибуните бе и помощник-треньорът "Левски" Мариан Христов. Доскорошният шеф в ЦСКА Георги Илиев - Майкъла също бе сред зрителите.

Ализе Корне пък бе толкова въодушевена от победата си, че на излизане от "Арена Армеец" забрави телефона си. Французойката все пак се сети, докато влизаше в колата си, която щеше да я откара в "Гран Хотел София". Тя се върна, припкайки и взе мобилното устройство. "За малко да стане фаул", каза с усмивка Корне.

Ана стана преводачка, търси си книга в нета

Сръбкинята Ана Иванович бе в повече от добро настроение, след като започна с убедителна победа 6:0, 6:2 над нашата Цвети Пиронкова на Турнира на шампионките. На пресконференцията след мача хубавицата влезе в ролята на преводач, след като сръбски журналист зададе въпрос какво е различното между надпреварата в Бали преди 2 г. и сега в София. "Да ви преведа. Сигурно разбирате сръбски, но все пак", каза с усмивка Иванович. "Разликата е, че тук, в София, няма плаж и море. Турнирът на шампионките винаги е бил специален за мен. Може би и защото е близо до рождения ме ден, който е на 6 ноември", отговори Ана. След победата над Цвети Иванович намери време да гостува и в Шоуто на Слави, откъдето си тръгна с красив букет.

Днес пък Иванович имаше почивен ден. Сръбкинята явно мисли и за предстоящата ваканция след края на надпревара. "Моля, препоръчайте ми някоя хубава книга. Но да не са ужаси. Искам да мога да спя", написа хубавицата в "Туитър".

Веснина се снима до Стамболов

Паметникът на Стамболов впечатли тенисистката Елена Веснина. Рускинята направи разходка из центъра на София, а малко по-късно пусна снимка със съсечената статуя в Туитър. "Някой знае ли защо този паметник е разцепен. Изглежда много хубаво, но съм много объркана", написа Веснина под фотото. Веднага отдолу бе обяснено, че това е Стефан Стамболов, който е бил жестоко посечен, както символизира статуята.

Фейсбук подари тениска на Стосър

Саманта Стосър се уреди с нова тениска. Австралийката почиваше в първия ден на Турнира на шампионките, но използва вечерта, за да разузнае предстоящите си две противнички - Цветана Пиронкова и Ана Иванович. На излизане от "Арена Армеец" Саманта бе спряна от две момичета представители на международния й фенклуб във Фейсбук. Те подариха на Стосър синя тениска. "Пожелаваме ти здраве и шампионска титла в София", казаха й от фенклуба. След това двете девойки използваха повода да се снимат с нея и да си вземат автограф.

Мтел прави онлайн игра

за Турнира на шампионките в София. До петък всеки желаещ да участва може да посочи своята фаворитка за първото място на сайта на компанията. Един от всички познали шампионката ще спечели в томбола иновативния HTC One. Пет двойни билета за финала на състезанието пък ще получат петима от останалите участници.

Стефан Цветков награди шефката

на Женската тенис асоциация (WTA) Стейси Аластър със специален плакет. Наградата е в знак на благодарност за подкрепата, която ни оказва от години. Тя благодари за вниманието и повтори, че президентът на нашата федерация е един "истински шампион на шампионите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай