Хендерсън под въпрос за битката Англия - Холандия

Двата тима определят довечера в Гимараеш втория финалист в първия турнир "Лига на нациите"

Хендерсън под въпрос за битката Англия - Холандия | StandartNews.com

Англия и Холандия ще определят довечера съперника на домакина Португалия във финала на първото издание на футболната Лига на нациите. Двубоят е от 21:45 наше време в град Гимараеш и ще бъде предавана пряко от БНТ1.

Британският селекционер Гарет Саутгейт още не е сигурен, че ще може да разчита на Джордан Хендерсън. Халфът на Ливърпул се подготвя по индивидуална програма и пропусна снощната тренировка. Освен това наставникът предвижда да остави капитана на отбора Хари Кейн на пейката. Нападателят на Тотнъм се завърна след контузия за финала в Шампионската лига, но показа, че му трябва време, за да влезе във форма.

„Имаме брилянтен опит от достигането до полуфиналите на Световното първенство и знаем какво е да играеш в големи мачове. Това, което трябва да направим е да се превърнем от отбор, играещ на полуфинал, отбор, който печели в него“, заяви Саутгейт на пресконференцията си преди срещата, цитиран от сайта на УЕФА.

Колегата му Роналд Куман няма кадрови проблеми и ще заложи на най-добрите си футболисти довечера.

„Ще бъде фантастичен мач. Англия, както и Холандия, претърпя голямо развитие. Те също дават шанс на млади играчи и имат много таланти в състава. Срещата е 50-50 и всичко ще зависи от индивидуалната класа на футболистите. За нас това е отлична възможност да спечелим титла. Сега е времето на Холандия“, показа самочувствие Куман.

За последно двата отбора се срещнаха в официален мач на Евро'96 на Острова, когато Англия спечели с 4:1 срещу "оранжевите" в груповата фаза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай