Хамилтън вкусил победата заради Шумахер

Мечтая за невъзможното, заяви седемкратният световен шампион във Формула 1

Хамилтън вкусил победата заради Шумахер | StandartNews.com

Британският пилот на Мерцедес Луис Хамилтън, който спечели днес предсрочно световната титла във Формула 1 през 2020 г., вярва, че може да спечели повече титли, като продължи да работи с екипа си. Коментарът на британеца е цитиран от пресслужбата на Формула 1.

35-годишният Хамилтън спечели в Турция 94-ата си победа в кариерата и стана седемкратен шампион от Формула 1, настигайки броя на титлите на германеца Михаел Шумахер. 

"Нямам думи. Естествено, трябва да кажа огромно благодаря на всички момчета тук и в завода за тази възможност, толкова се гордея с тях. Не бих могъл да направя това, ако не се присъединих към този екип", каза Хамилтън.

"Спомням си как гледах как Михаел Шумахер печели, когато бях дете, и осъзнах, че спечелването на една титла, две или дори три е много трудно. Седем е просто невъобразимо, но няма край на това, което можем да постигнем заедно , аз и този отбор ", - каза британецът.

"Благодарение на семейството ми, ние мечтаехме за това, когато бяхме малки и гледахме етапите на Гран При. Много е важно децата да виждат това и да не слушат никого, който казва, че не може да постигне нещо. Мечтайте за невъзможното, преведете го в живот ", добави Хамилтън.

Три кръга преди финала в актива Хамилтън 307 точки, второто място заема партньорът му Фин Валтери Ботас (197), третото - холандецът Макс Верстапен от Ред Бул (170). Руснакът Даниил Квят от "Алфа Таури" е на 14-та позиция (26), съотборникът му французинът Пиер Гасли - на десета (63). Следващият етап от Формула 1 ще се проведе в Бахрейн от 27 до 29 ноември.

фото ЕРА-ЕFE

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай