Хамилтън потегля пръв в Австралия

Британецът печели полпозишън в първото състезание за шести пореден път

Хамилтън потегля пръв в Австралия | StandartNews.com

Шести пореден сезон във Формула 1 започва с полпозишън на Люис Хамилтън за Гран При на Австралия.Британецът не остави под съмнение превъзходството си през целия уикенд до момента като бе най-бърз в трите тренировки, а днес с време от 1:20,486 минути не даде шанс на конкурентите от Ферари. По този начин Хамилтън изравни легендите Аиртон Сена и Михаел Шумахер на върха по спечелени квалификации за място в Австралия.

За Мерцедес това е 185-и полпозишън във Формула 1, а допълнителната добра новина за тима е, че първата редица ще бъде изцяло тяхна. Валтери Ботас бе с по-слабо темпо в тренировките, но в квалификацията за място бе единственият, който се доближи до съотборника си, завършвайки на 0,112 секунди спрямо световния шампион.

Фетел бе най-бърз от останалите, заемайки третото място, но между него и второто Ферари на Шарл Льоклер се намести Макс Верстапен. Хаас затвърди прекрасното впечатление от уикенда с шесто и седмо място съответно за Грожан и Магнусен.

Прекрасен дебют в борбата за място пък направи Ландо Норис с осмо място за Макларън. Кими Райконен пък показа, че и с Алфа Ромео ще бъде фактор във Формула 1, давайки девето време. Топ 10 пък затвори Серхио Перес за Рейсинг Пойнт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай