Катар отсече - само с ваксина на Мондиала!

Това важи за абсолютно всички фенове

Катар отсече - само с ваксина на Мондиала! | StandartNews.com

Домакинът на следващото Световно първенство Катар ще иска от всички фенове, които пристигат за мачовете, да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, обяви правителството на арабското емирство.

Министър-председателят на страната шейх Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани каза пред вестник Катар, че неговото правителство се опитва да осигури милион дози ваксини, за да имунизира феновете, които искат да гледат турнира и пристигат край Персийския залив неваксинирани.

"Когато дойде датата за началото на Световното първенство при нас през 2022-а година, повечето страни в света ще са ваксинирали и изградили имунизационни паспорти на своите граждани", заяви шейх Халед, цитиран от държавния вестник в днешното му издание. Поради възможността обаче някои страни да не успеят да ваксинират всички свои граждани, Катар ще предложи ваксини при влизане.

Защото ние сме решени, че хора, които не са се имунизирали срещу коронавируса, няма да бъдат допускани на страната и на стадионите.

Катар отбеляза 585 смъртни случая и общо 220 800 заразени по време на пандемията. А Световното в Катар ще стартира на 21-и ноември 2022-а година и ще се превърне в първото зимно първенство на планетата в историята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай