Карамаринов кандидатства за Изпълкома на ИААФ

Изборите ще са през септември по време на конгреса в Доха

Карамаринов кандидатства за Изпълкома на ИААФ | StandartNews.com

България има голям шанс за първи път  в историята да има свой представител в управлението на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ). Президентът на БФЛА и АБАФ, и първи вице на ЕА Добромир Карамаринов е сред кандидати за членове на Съвета на ИААФ.
Българинът ще се включи в изборите на върховния орган в леката атлетика като участник в надпреварата за ръководни постове по време на Конгреса на ИААФ в навечерието на световното първенство в Доха в края на септември. Изборото заседание е насрочено за 25 и 26 септември.
Карамаринов ще се бори с още 39 кандидати за 13-те места на членове в Съвета. 

Той има богат опит в управлението на различни атлетически структури. След като оглавява няколко спортни организиации в родния Габрово, Карамаринов застана начело на БФЛА през 1994 г. Още през 2007 г. бившият състезател на 400 м с пр. влезе в Съвета на Европейската атлетика (ЕА). Той участва в различни комисии в континенталното атлетическо управление. В момента Карамаринов е втори мандат първи вицепрезидент на ЕА, а под негово ръководство Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) се развива както никога досета.
В Доха ще бъде избран и Себастиан Коу за нов 4-годишен срок за президент на ИААФ. Олимпийският шампон на 1500 м е единствен кандидат за поста. Сергей Бубка, който преди 4 г. се изправи с Коу за най-висшата позиция в алетическия свят, ще се опита да остане на позицията си като вицепрезидент. 11 са кандидатите за заместници на Коу, като местата са четири. От настоящите четирима вицепрезиденти само Бубка и Алберто Хуанторена отново са кандидати за  постовете си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай