Канзас спечели Супербоул, махна проклятието

Феновете на Канзас чакаха от 1970-а година за повторното вдигане на трофея

Канзас спечели Супербоул, махна проклятието | StandartNews.com

Канзас Сити Чийфс се окъпаха със слава на Супербоул LIV, осъществявайки обрат в последната четвъртина срещу Сан Франциско 49-ърс, за да спечелят финала на НФЛ с 31:20. Това се случва след 50 години, в които отборът не можеше да вдигне титлата.

Феновете на Канзас чакаха от 1970-а година за повторното вдигане на трофея "Винс Ломбарди" (по онова време купата дори не е била именувана), а Сан Франциско ще трябва да се примири с ново поражение в Супербоул. "Найнърс" имат пет триумфа, но последният е от 1995-а, а през 2013-а също отстъпиха в битката за отличието от Балтимор Рейвънс.

24-годишният куотърбек на "вождовете" Патрик Махоумс се превърна в суперзвезда още във втория си сезон в НФЛ, а сега с шампионски пръстен на сметката си оправда статута си на най-вълнуващия и (вероятно) най-добър играч в американския футбол. Той не блесна с нещо изключително в Супербоул LIV, но направи важни отигравания в ключови мигове от финала, най-вече през второто полувреме. Деймиън Уилямс преодоля 38 ярда и реализира решителния тъчдаун в полза на Чийфс, които успяха до голяма степен да тушират силното нападение и опасната игра на земя на Сан Франциско.

Заради ключови отигравания във владенията на "вождовете", които доведоха до тъчдауните, Патрик Махоумс получи наградата за MVP на финала и стана най-младият футболист в историята, който я получава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай