"Канарчетата" клъвнаха "Локо" и взеха дербито

"Канарчетата" клъвнаха "Локо" и взеха дербито | StandartNews.com

Отборът на "Ботев" (Пд) зарадва своите изключително верни привърженици с най-сладката победа - тази срещу вечния съперник "Локомотив" (Пд) на базата в Коматево. "Канарчетата" пречупиха черно-белите с гол още в 8-ата минута дело на Лъчезар Балтанов, който с далечен удар реазлира единственото попадения в мача.

Това бе първият пролетен мач в „А" група – част от 21-ия кръг в първенството.

Наставникът на символичните гости Христо Колев имаше доста проблеми около състава, като не можеше да разчита на Мартин Камбуров, Дани Кики, Димо Бакалов и Ванчо Траянов. Колегата му Николай Костов пък бе извадил на терена всичко възможно най-добро.

Любопитен момент е, че „канарчетата" получиха заплатите си на по-ранна дата, непосредствено преди дербито и това явно изигра своята мотивираща роля, плюс бонуса за победа от малко над 1000 лева на човек.

Привидно спокойното начало на мача маскира изненадващия гол, с който Ботев поведе. „Канарчетата" развиха добра контра, а топката отиде у фронтално стоящия Лъчезар Балтанов. Без да се церемони, той стреля отдалеч, топката тупна пред Ел Харуби, излъга вратаря и влезе в мрежата – 1:0 за Ботев в 8-ата минута.

Така "Ботев" взе три точки аванс в класирането пред местния си съперник – има 23 срещу 20. Пловдивските тимове са съответно седми и осми.

Балтанов: Усещането е много приятно

"Усещането е много приятно, важното е, че отборът победи. Да, аз вкарах, но който и да беше вкарал, щеше да е сладко. Напълно заслужени три точки, изиграхме добре мача", сподели Балтанов пред Diema Sport при награждаването си.

Той направи и своя анализ на двубоя, като смята, че с оглед показаното на терена, успехът на тима му е заслужен. Халфът разкри още, че през зимата е свалил килограми, подобно на останалите си съотборници, за да играе по-скоростно.

"Стояхме добре в много ситуации. Локомотив владееше топката повече, но ние тактически бяхме много добре и заслужена победа. Аз свалих 2-3 кг, треньорът каза, че като се изчистим и ще се чувстваме по-леки. Надявм се това да си е проличало и така ще ставаме все по-добри с времето."

"Надявам се отборът да изглежда добре и това да е едно хубаво начало. Все пак се надявам да добием повече самочувствие с победата в градското дерби", сподели още Балтанов при награждаването си.

Накрая той сподели и как протича работата с новия наставник Николай Костов. Полузащитникът благодари и на другите треньори, които минаха през Коматево в течение на сезона - Петър Петров и Ермин Шиляк.

"Сработваме се с треньора, гледаме да изпълняваме задачите му. Ще гледаме с мачовете да чистим грешките и да ставаме по-добър и приятен отбор. Всеки треньор е дал нещо за Ботев и само мога да им благодаря", завърши Балтанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай