Канадски състезател спечели четвъртия етап от колоездачната обиколка на България

Падане в етапа преди финалния старт може да коства победата на полския отбор Востер

Канадски състезател спечели четвъртия етап от колоездачната обиколка на България | StandartNews.com
  • Падане в етапа преди финалния старт може да коства победата на полския отбор Востер

Вчера се състоя четвъртият етап от Бургас до Сливен от Международната колоездачна обиколка на България, която се провежда с генералното партньорство на ДЗИ. По време на състезанието публиката стана свидетел на страхотен обрат. Ред Уолтърс от канадския отбор Х Спийд Юнайтед се оказа най-съобразителен във финалния спринт и взе първа етапна победа за отбора си. Той се възползва от падане в основната група по време на финалния спринт. Падането не позволи на лидера в отборното класиране полския отбор Востер да вземе втора поредна етапна победа.

Жълтата фланелка на ДЗИ продължава да бъде притежание на Михал Шуран. Тя му беше връчена лично от Веселин Чирпанлиев, управител на ГА ДЗИ Ямбол. Чехът продължава да държи лидерска позиция и при най-добрите катерачи. Веднага след него в класирането за тази фланелка е Йордан Петров.

Зеленото трико е на гърба на Жолт Истлщекер от Унгария, а най-добър млад състезател е отново е швейцарецът Лука Йени от Едюкейшън фърст.

Последният етап от 70-ата колоездачна обиколка ще се проведе на 31 август, като състезателите ще изминат 128.4 км трасе от Сливен до Шумен, преминавайки Стара планина за трети път в рамките на състезанието.

Финалът за първи път в историята на Обиколката на България ще бъде в Шумен около 16:00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай