Kamenitza Фен Купа 2014 излъчи първите претенденти за Маракана

Kamenitza Фен Купа 2014 излъчи първите претенденти за Маракана | StandartNews.com

Кюстендил. Тимовете на „ПСЖ" (Кюстендил) и „Авангард" (Сандански) спечелиха днес двете призови места на полуфиналите на Kamenitza Фен Купа в Кюстендил. Така отборите си осигуриха първите сигурни участници на Националните Финали в края на август.

Към двата тима ще се присъединят още точно 22 отбора, а залогът е голямата награда на турнира – пътуване до легендарния стадион Маркана в Рио де Жанейро за мач на бразилския национален отбор. В състава на шампионите „ПСЖ" (на снимката) личаха имена на местни футболни ветерани, а лидер на отбора бе бившият футболист на ЦСКА Евгени Йорданов, който отбеляза първия гол във финалната среща срещу „Авангард". След изключително оспорвано съревнование момчетата от „ПСЖ" успяха да реализират още едно попадение във вратата на „Авангард" и завършиха мача с безапелационна победа.

Призовата четворка допълниха отборите на ФК „Стандарт" и „Интернационал", а освен наградените отбори, с индивидуални призове бяха отличени железният защитник на „ПСЖ" (Кюстендил) Георги Станиславов „Пилето" („Най-атрактивен съзтезател"), Юлиан Богоев от Авангард („Най-добър вратар"), а тимът на Котараците от Перник беше обявен за „Най-спортменски отбор". Приз за най-резултатен отбор на полуфиналите в Кюстендил грабнаха миналогодишните регионални шампиони „Сборная" и тазгодишните първенци „ПСЖ".

Двата тима отбелязаха по 17 попадения и с това си заслужиха правото да излъчат свой представител за Звездния мач, който ще се проведе под патронажа и с участието на футболната легенда Христо Стоичков и представители от най-резултатните отбори в турнира. Всички награди бяха връчени от кмета на Кюстендил Петър Паунов, който сподели, че се надява и догодина Фен Купа да гостува на „Осогово". „Турнирът е страхотен. Идвам всяка година заради забавлението, приятелите и любовта към спорта. Ще дойда и на полуфиналите в София, за да се пробвам пак за 365 литра Kamenitza", заяви играчът на Галактикус (Благоевград) Костадин Христов. Васил Стоименов бе щастливецът, който си тръгна с чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на Globul, в която феновете отговарят на въпроси свързани с историята на Фен Купа.

Освен него десетки други щастливци спечелиха призове от игрите на корпоративните партньори на турнира, които и тази година щедро раздават награди и се грижат за доброто настроение на феновете. Много атрактивни бяха и двете серии на футболното жонглиране за наградите на Ford KUGА – две all-inclusive почивки в Банско. По време на 64-те мача, от първия кръг на полуфиналната фаза, приятелите от квартала успяха да отбележат точно 224 попадения. Всеки гол, отбелязан по време на турнира ще се превърне в дарение от 1 лев, благодарение на новата социална кауза на Kamenitza Фен Купа „Дари гол". Попаденията се отчитат в реално време от специален брояч на официалния сайт на турнира www.kamenitza.bg. Събраните средства ще бъдат използвани за облагородяване на футболната среда в града на бъдещите национални шампиони. Лице на тази кампания е председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова. Битката за Маракана продължава! Следващата спирка по пътя на Kamenitza Фен Купа 2014 е в Бургас на стадион „Kamenitza арена", където ще се проведе регионалният полуфинален кръг за отборите от Ямбол и Бургас. Бразилската фиеста ще акостира на Черноморието на 10 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай