Извадиха "Литекс" от "А" група

Извадиха "Литекс" от "А" група | StandartNews.com

БФС извади "Литекс" от "А" група и глоби клуба с 20 000 лева. Отнесе го и клубният шеф Трифон Попов заради това, че сам е поел отговорност за изваждането на отбора. Той е заявил, че лично е наредил на Стойчо Стоилов да изведе играчите от терена в скандалната среща на "Герена" с "Левски". Попов ще плати 15 000 лева глоба.

"Левски" отнася два мача със затворен сектор "Б" заради ексцесиите на мача за купата между двата отбор в Ловеч. Тогава настана бой между полиция и агитката от София. Има полицай със счупен пръст, още 20 ранени. Отбелязани са и няколко натъртвания, които обаче не са довели до медицински. "Левски" е наказан и със затворен стадион за още един мач заради ударения делегат на мача с "Литекс" от първенството. Човекът на БФС беше улучен с камък, хвърлен от публиката.

Така "Левски" ще е със затворен сектор "Б" срещу "Монтана" и "Пирин", а стадионът ще е изцяло затворен за срещата с "Берое". 

Шефът на Дисциплинарната комисия Кучев сподели още, че има мнения дали "Литекс" трябва да бъде изваден и от турнира за купата, но друга комисия решава това. Той не са нае да коментира и какво става с точките на останалите отбори. "Литекс" има седем дни срок да обжалва пред Апелативната комисия.

"Ботев" пък е глобен с 19 бона за расистки звучи от страна на публиката.

 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай