Изписват до дни Марадона

Легендата вече е по-добре, твърди личния му лекар

Изписват до дни Марадона | StandartNews.com

Легендата на световния футбол Диего Марадона се възстановява добре от операцията на мозъка и от последиците след това, като има възможност да бъде изписан в следващите няколко дни, обяви неговият личен лекар.

"Диего иска да се прибере в къщи и сега преценяваме какво може да се направи за изписването му и кога", заяви д-р Леополдо Луке пред журналистите в двора на болницата, където на 60-годишната футболна икона беше направена операция миналата седмица. Дон Диего се подложи на интервенция за отстраняване на субдурален хематом - кръвен съсирек в мозъка, който всеки момент можеше да спре притока на кръв.

"Ще по-говорим по-късно с него и с другите лекари къде е най-добре и къде може да отиде. Мога обаче да кажа, че за момента Диего се справя много добре, добави медикът.

Бившият футболист на Бока Хуниорс, Барселона и Наполи беше оставен в болницата през уикенда, защотоимаше абсинентни симптоми, причинени от прекомерната употреба на алкохол в миналото, но Луке смята неговото изписване да възможно "утре или в следващите няколко дни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай