Излъгах веднъж, призна Робен

Излъгах веднъж, призна Робен | StandartNews.com

Това е футбол, а Бразилия дразни, радва се Кройф

Измамник, актьор, лъжец, балерина, тюлен. Тези определения бяха лепнати на звездата на Холандия Ариен Робен заради дузпата, с която "лалетата" посякоха Мексико в последната минута. "Обир!", ревнаха "ацтеките", стотици колажи заляха интернет. Самият Робен внесе допълнително масло в огъня с изказванията си след мача. "Искам да се извиня. Излъгах. Понякога тези неща се случват, но не трябва да ги правя. Постъпих глупаво", обяви нападателят. Думите му веднага бяха използвани срещу него. Той обаче визираше втората ситуация, в която падна в наказателното поле през първото полувреме. Холандската федерацията скочи на всички "доброжелатели" по света и най-вече тези в Англия. "Не знаем защо тези думи са извадени от контекста", скочи КНВБ. И припомни какво каза още Ариен: "Дузпата в края бе чиста, както и първата, която не бе отсъдена. Морено се контузи от удара, ако това не е наказание, не знам какво е!".

"Последните 20 минути на мача бяха най-добрите през това световно първенство! Това е футболът, който обичам", обяви холандската легенда Йохан Кройф. "Благословен е всеки треньор, който има играч като Кайт", продължи Йохан и оплю Бразилия. "Дразнят ме. Срещу Чили минаха през иглени уши, но ще си го получат. Имат двама играчи, останалите стават само за резерви", отсъди Кройф. Марадона обяви, че за загубата са си виновни мексиканците. "Много глупави смени! Защо изкараха Джовани дос Сантос, който тормозеше холандската защита и то при условия, че Мексико бе в подем, а съперниците им бяха с вдървени крака", коментира Диего.

Ветеран посвети успеха на баща си

"Татко, това е за теб", бяха първите думи, които промълви един от най-добрите играчи на Холандия в мача Дирк Кайт. 29 юни е по-особен за него. На този ден преди 7 години той губи един от най-любимите си хора. Татко му умира след дълго боледуване. "Невероятно е, това бе стотният ми мач, а как го спечелихме... Наистина бяхме като оранжеви лъвове. Казах си, че няма как да загубя точно днес. Благодаря на Ван Перси за речта, която ми посвети. Беше фантастично", каза Кайт. Медиите разкриха, че той е помолил Робен да предостави победната дузпа на Хунтелаар. Последният се превърна в герой с попадението от бялата точка, а преди това даде голов пас на Снайдер. "Истината е, че въобще не го видят. Пуснах топката там по инстинкт", призна нападателят.

Драмата във Форталеза остави без дъх холандците. Това показват резултати от данните, които показаха колко хора са гледали мача. Първоначално пред телевизорите са били 8,1 млн. души. На почивката броят им е скочил с 600 000. Още 200 000 са впили поглед в синия екран при попадението на Снайдер, а в последните минути аудиторията е стигнала своя връх - 9,2 млн.

"Ацтеки" помляха бразилец

след мача. Четирима мексиканци попаднаха зад решетките за побой на жител на Форталеза. Жертвата се опитала да защити жена си, която чужденците започнали да опипват по интимните части. Естествено бразилецът нямал шанс. Той бил спасен от патрул на военна полиция, който задържа побойниците.

Мексиканката Лусия Варгас пък се оплака, че холандски фенове й счупили телефона и й нанесли няколко удара край една от видеостените в Амстердам. Лусия с още няколко свои сънародници направили грешката да гледат срещата в центъра на "оранжевото" море.

Актьор скочи на авиокомпания

Гаел Гарсия Бернал и авиокомпания KLM се захапаха в мрежата. Мексиканският актьор обяви, че повече няма да ползва услугите на холандците, защото са обидили страната му. "Сбогом, приятели!", написа KLM на страницата си в Туитър и сложи снимка на мустакат мексиканец, както и още една с табела - отпътувал. "Робен е добър футболист, но лош актьор", контрира Бернал. И той, и превозвачът го удариха после на извинения. "Съжалявам, но този мач развали чувството ми за хумор", написа Гаел Гарсия. Президентът нап Мексико Енрике Пена Нието благодари на играчите от Туитър. "Борихте се докрай", отчете той.

Въшката псувал Робин след мача

Мигел Ерера си е показал рогата в съблекалнята, твърдят медиите в Мексико. Селекционерът се нахвърлил с псувни на Робин ван Перси. Холандецът го бунта, за да се здрависа със съдиите, докато Въшката им търсеше сметка.
"Този ден всичко бе срещу нас!, ядосваше се Ерера. "Не знам дали Ерера трябва да остане", отсече пък нападателят Хавиер Ернандес, който не е доволен от статута си на резерва при Въшката.

Побойник приюти полицай

в дома си, за да може да види победата на "оранжевите". Служителят на реда Фред Локхорст от районното в Наарден отишъл да арестува мъж по обвинение за свада с кошмия. Двамата обаче не издържали и останали, за да видят последните минута на мача. "Добре е, че се случи така", коментира полицаят в Туитър. Задържаният бил освободен по-късно без обвинение или гаранция.

Политик си заби автогол

с "оранжевите". Бившият член на общинския съвет в Роермондсе Тиман Шрюрс ще плати скъпо за любовта си към националния отбор. Той е пътувал два пъти до Бразилия за сметката на Пит ван Пол, който е обвинен, че получавал обществени поръчки срещу подкупи. Шрюрс е бил сред отговорниците за финансите.

Търсят продавачи в магазини

за спортна екипировка. От "Интерспорт" обявиха, че Холандия е завладяна от неистова истерия. "Отначало никой не купуваше, а сега едва смогваме. Вече имаме 12 нови служители, за да можем да работим по-бързо", обявиха от компанията. Оранжеви и сини реплики на официалните фланелки все още има, но белите са свършили отдавна.

200 души организираха шествие

в чест на "Ел Три" след загубата от Холандия. Феновете обходиха "Ангела" в центъра на столицата Мексико Сити. От полицията обявиха, че нямат инцидент по време и след мача, въпреки че на Площада на Независимостта е имало 85 000 души.

Провал на черната борса

остави празен "Кастелао" във Форталеза. Стотици мексиканци пробваха да изкарат нещо отгоре чрез далаверата с билети. Те обаче не успяха да продадат нито един от пропуските, с които се бяха запасили. Местните отказаха да ги купуват на цените, които искаха за тях "ацтеките".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай