Изхвърлиха знакова руска треньорка от спорта

Заради обиди към българските гимнастички

Изхвърлиха знакова руска треньорка от спорта | StandartNews.com

Шефката на руската художествена гимнастика и треньор на националния отбор на Русия Ирина Винер беше изхвърлена за две години от международни състезания.

Една от основните причини са публичните обвинения срещу българския ансамбъл, след като диамантените момичета триумфираха безапелационно с титлата на олимпийските игри в Токио.

Веднага след спечеления по категоричен начин златен медал от момичетата на Весела Димитрова, Винер подхвана медийна атака срещу Международната федерация по гимнастика, обявявайки, че съдийството е било тенденциозно и всичко е било предрешено.

"Казах, че това ще се случи, защото още в квалификациите стана ясно, че бутат България, че хегемонията на Русия трябва да бъде преустановена", заяви Винер след българския триумф.

Заради това и други провинения Международната федерация по гимнастика (FIG) вчера взе окончателно решение да наложи санкции срещу Ирина Винер-Усманова. Те обаче ще влязат в сила от момента, в който паднат настоящите санкции за руски състезатели заради войната срещу Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай