Петък,

Изхвърлиха знакова руска треньорка от спорта

От: Владислав КОЛЕВ -
1333
Изхвърлиха знакова руска треньорка от спорта
A
A
A

Шефката на руската художествена гимнастика и треньор на националния отбор на Русия Ирина Винер беше изхвърлена за две години от международни състезания.

Една от основните причини са публичните обвинения срещу българския ансамбъл, след като диамантените момичета триумфираха безапелационно с титлата на олимпийските игри в Токио.

Веднага след спечеления по категоричен начин златен медал от момичетата на Весела Димитрова, Винер подхвана медийна атака срещу Международната федерация по гимнастика, обявявайки, че съдийството е било тенденциозно и всичко е било предрешено.

"Казах, че това ще се случи, защото още в квалификациите стана ясно, че бутат България, че хегемонията на Русия трябва да бъде преустановена", заяви Винер след българския триумф.

Заради това и други провинения Международната федерация по гимнастика (FIG) вчера взе окончателно решение да наложи санкции срещу Ирина Винер-Усманова. Те обаче ще влязат в сила от момента, в който паднат настоящите санкции за руски състезатели заради войната срещу Украйна.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com