Избраха Слави Бинев за председател на европейското таекуондо

Историческо решение за развитието на бойния спорт

Избраха Слави Бинев за председател на европейското таекуондо | StandartNews.com

На извънредно заседание на най-отбраните членове на WTE бе взето историческо решение за развитието на таекуондото в световен мащаб - да бъде създадена обединена европейска структура – WTEU, която да взаимодейства пряко с Европейския парламент, Европейската Комисия, Съвета на ЕС и прилежащите им европейски институции.

След единодушно предложение, за председател на таекуондо структурата към ЕС бе избран президентът на българската федерация Слави Бинев.

Той получи позицията заради дългогодишния си опит като евродепутат и заслугите си за развитието на спорта както през двата му мандата като член на ЕП, така и заради усърдната работа и успехи в ръководството на таекуондото в национален, европейски и световен мащаб.

След като назначи Бинев за председател, президентът на WTE определи за изпълнителен директор на новата европейска таекуондо структура Кенет Шункен от Холандия, който има солиден опит в администрирането на бойния спорт.

Освен централния департамент в Брюксел, структурата ще има и още два допълнителни офиса, като единият ще бъде в София, а другият в Атина.

Стартира подготовката и на уникално представяне на спорта и бойното изкуство таекуондо в европейските институции.

Предвижда се реализацията на най-голямото бойно шоу, което ще бъде водено от председателя на световната федерация д-р Чо и председателя на WTEU Слави Бинев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай