Избраха Карамаринов за първи вицепрезидент на Европейската атлетика

Избраха Карамаринов за първи вицепрезидент на Европейската атлетика | StandartNews.com

Председателят на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов бе избран днес за първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА). Това стана по време на конгреса на ЕА, който се провежда от днес в Блед (Слвн). За Карамаринов са гласували 37 от всичките 50 страни членки ЕА. Другите двама вицепрезиденти ще са Франк Хенсел (Гер), който получи 33 гласа и Жан Грасиа (Фр) с 32.

Добромир Карамаринов, който е и президент на Асоциацията на Балканските Атлетически Федерации (АБАФ) става първия българин избран на тази ръководна позиция в Европейската атлетика. Досега той бе дългогодишен член на Съвета на ЕА и председател на комисии. Изборът му за първи вицепрезидент показва голямата популярност и уважение с която се ползва сред колегите си в Европейската атлетика.

Новият президент на Европейската атлетика се казва Свен Арне Хансен (Нор). Той получи 26 гласа и сменя на поста Хансйорг Вирц (Швейц), който бе начело на ЕА в последните 16 г. На изборите за президент на Европейската атлетика Жан Грасиа получи 19 гласа, а Анте Пихлакоски (Финл) – 5.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай