Ивет минава на 400 м за Евро 2018

Ивет минава на 400 м за Евро 2018 | StandartNews.com

Италианският треньор на Ивет Лалова-Колио - Роберто Бономи, разкри каква е новата цел пред тандема. Минути след награждаването на 100 м в Амстердам стана ясно, че италианецът иска Ивет да опита 400 м на европейското след 2 г. в Берлин.

"Ако успея да подобря своите резултати в Рио това ще е голям успех за мен, заяви Ивет, след което раздаде много автографи и си направи снимки и селфита със свои фенове от цяла Европа. Специално за церемонията на Медал плаза в Амстердам нейният съпруг и масажист на националите Симоне Колио дойде с българския национален флаг и чаша бира. Той също бе на седмото небе от успеха на Ивет. Треньорът Бономи пък заяви с усмивка на спортния директор на БФЛА Диян Драшков, че си е свършил работата и е време за по една холандска цигара. В събота вечер спринтьорката промени програмата си и заради българските си фенове си дойде вчера в София за няколко часа и вечерта отново отлетя за Италия. "Намирам се в голяма еуфория и съм много щастлива. Благодаря ви за топлото посрещане", заяви Ивет на летището в София.

Контузия пък спря устрема към медала в тройния скок на 34-годишния Момчил Караилиев. Петият от Евро 2012 в Хелзинки този път завърши четвърти с 16,65 м, като направи само 3 опита, а останалите пропусна заради разтежение на адуктора на десния крак. Георги Цонов завърши седми с 16,53м. Травма в коляното не му позволи да направи последните 3 опита. Късно снощи последен от българите в Амстердам във финала на троен скок участва Тихомир Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай