Ивет ги отвя на полуфинала

Ивет ги отвя на полуфинала | StandartNews.com

Мирела посяга към медал, Кралев аплодира от ложата

Заявки за медали от 23-ото европейско в Амстердам дадоха две от водещите български атлети Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. Първата спечели своя полуфинал на 200 м с личен рекорд за сезона от 22,54 сек и днес от 20,10 ч (бъл.вр) ще бяга за отличие, което се надяваме да е от по-благороден метал. Мирела Демирева пък показа, че не случайно от 2 г. тренира в Амстердам при известния спец Рини ван Лееуин. В квалификацията на скок височина тя зае четвърто място със 192 см, колкото бе и нормата за място на финала. Българката се справи с поставената цел от третия опит, но пък показа много резерви. Финалът е довечера от 18,30 ч (бъл.вр). За нея това е втора битка за златото след Хелзинки 2012, където остана осма.

"Аз съм дошла тук, за да се боря за медал. Мисля, че се справих добре. Треньорът ми Рини ван Лееуин също е доволен", коментира след квалификацията Демирева. Участващата с контузия на сухожилие на левия крак Инна Ефтимова на 200 метра влезе като последна в полуфиналите с 23,58 сек, но нямаше сили в серията на Ивет да намери място на финала. Около възможностите си се представи Денис Ерадири в скока на дължина. В квалификацията той постигна 7,64 м, но не намери място на финала. Със слабия резултат от 10,57 сек на 100 м Денис Димитров не намери място в полуфиналите.

От днес в Амстердам по покана на Европейската атлетика е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той изгледа следобедната сесия заедно с президента на БФЛА и първи вице на ЕАА Добромир Карамаринов и двамата надъхаха нашите за по-силни резултати на Евро 2016. По-късно днес в квалификацията на гюле участва и бронзовата медалистка от Евро 2015 в зала Радослава Мавродиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай