Испания пропищя от нощните мачове

Безумно е да играем от 23 часа, възмущават се "Валенсия" и "Малага"

Испания пропищя от нощните мачове | StandartNews.com

Мадрид. Спорът за тв правата, който едва не провали началото на сезона в Примера, беше разрешен, но последвалото разбъркване на началните часове на някои мачове побърка клубове и фенове. "Малага" и "Валенсия", които участват в Шампионската лига, ще трябва да играят двубоите си от втория кръг (съответно срещу "Майорка в събота и "Ла Коруня" в неделя) от 23,00 ч. местно време.

Именно заради сделката за тв правата с Canal+ и Mediapro професионалната лига разпръсна мачовете от 1-ия кръг в различни часове в събота, неделя и понеделник. На някои стадиони феновете организираха протести, тъй като три двубоя завършиха час след полунощ.

"Имаме 10 мача, които се играят по различно време. Това е лудост", възмути се дори бивият ирландски национал Майкъл Робинсън, който от години коментира мачовете за една от испанските телевизии. "Времето, в които започват двубоите, е за сън. Как ще заведеш 10-годишното си дете на мач час преди полунощ. Лошо за футбола", изригна португалският национал на "Валенсия" Жоа Перейра. Треньорът на "Малага" Мануел Пелегрини също се възмути. "Заради странната програма следващият ни мач ще завърши около един часа в неделя сутринта. А във вторник играем реванш от Шампионската лига в Гърция. Пълно безумие! Нека видим дали ще се отнесат по същия начин с "Реал" (М) и "Барса", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай