Искат държавно игрище за "Лудогорец"

След като стане прехвърлянето на земята, кметството ще я даде на клуба на Кирил Домусчиев

Искат държавно игрище за "Лудогорец" | StandartNews.com

Разград. Общината в Разград послуша премиера Бойко Борисов и поиска правителството да й представи държавни терени, съседни на частната тренировъчна база на "Лудогорец". Кметството е готово да получи от държавата площта от 35 декара, след което ще ги предостави за ползване на клуба на Кирил Домусчиев, за да развива дружеството в спортно-техническия си комплекс.

Общинският съвет обяви, че започва процедура по прехвърлянето, след като през юни тази година премиерът сам даде идеята за това. Тогава Борисов преряза лентата на новото частно игрище на "Лудогорец", където тренират децата. После обяви, че съседните баири, върху които стоят неизползвани държавни сгради, могат също да се употребят за доброто на детско-юношеския футбол.

Терените са подходящи за изграждането на нови игрища, за създаването на хотелска част и тренировъчни писти. Местната управа на Разград е готова да ги стопанисва заедно с футболния клуб "Лудогорец", решиха вчера съветниците. Процедурата предвижда областният управител да отправи искането на общинарите към Министерски съвет, който трябва да деактува имотите и да ги прехвърли на разградското кметство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай