Искаме домакинството на световната квалификация

Мис България и аплодисменти посрещнаха волейболистите

Искаме домакинството на световната квалификация  | StandartNews.com

България ще поиска домакинство на световната квалификация по волейбол за мъже в началото на годината. Най-вероятно мачовете ще са в столичната "Арена Армеец". За да го вземем, ще трябва да платим такса от 500 000 долара. Федерацията ще се опита да даде премии на играчите за четвъртото място на европейския шампионат в Полша и Дания. "Бяхме обещали пари при спечелване на медал. Това отличие беше много важно по две причини. Първо, че момчетата го заслужаваха, а освен това ни класираше директно за световния шампионат. Ние си правихме сметка, че можем да спестим разходите за домакинство на квалификацията", призна вицепрезидентът Любо Ганев. Иначе легендарният волейболист ще изпълни обещанието си пред отбора да се отпразнуват победите над Полша и Германия и класирането за финалната четворка на европейското първенство. Водачът на тима събра момчетата снощи на голям купон, но скри кой ще пее на играчите и щаба.

"Лъвовете" се завърнаха днес от Дания и бяха посрещнати с цветя, аплодисменти на летището и голям плакат с надпис "Гордеем се с вас, юнаци". Волейболистите получиха много целувки от роднини и любими. На аерогарата бе и Мис България Нанси Карабойчева, гадже на Добромир Димитров. Тя призна, че не е успяла да изгледа нито един мач от Евро 2013, тъй като по време на конкурса "Мис Свят" в Бали не е имало достъп до интернет.

Плачи: Приказката нямаше щастлив край

"Приказката можеше да има щастлив край, но не се случи. Така е в живота", сподели при пристигането си от Копенхаген селекционерът на националите Камило Плачи. Италианският специалист даде положителна оценка на представянето на отбора на европейското първенство. "Достигнахме до важната - финалната част. Никой не ни подари нищо, даже изминахме по-трудния път. Цялата тази година за мен е много позитивна. Потупах един по един всеки от играчите по рамото. Това беше жест, който много хора оцениха. Аз съм и треньор, и баща и знам какво означава едно потупване по рамото в труден момент", каза още Плачи. По повод приказките има ли лидер този тим, Камило заяви "Аз не знам къде мога да го купя този лидер. Това е отборът. Когато някой се роди, не носи табелка на врата, че е лидер. Изборът на такъв е мълчалив. Групата сама го припознава. Трябва да имаме състезатели, които да играят по-интензивно през сезона. Психиката е първото извинение на слабите хора".

Съблекалня като килер за нашите

Волейболистите ни са били в съблекалня с размерите на килер на финалите в Копенхаген, стана ясно при завръщането на тима. Освен всичко ползвали химически тоалетни. Температурата на стадион "Паркен" била около 13 градуса. "Добре че българите сме калени. Ама руснаците са свикнали да играят само в топли зали", обясни Любо Ганев. Междувременно стана ясно, че шефът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров няма да бъде съден. От Софийска градска прокуратура обявиха, че досъдебното производство, което се водеше за длъжностно престъпление в централата, е прекратено. Както е известно, за финансова инспекция настояваше бившият треньор на "трикольорите" Радостин Стойчев, който подаде оставка преди олимпиадата, и след него от националния се отказа и Матей Казийски.

Тодор Алексиев бе избран

за най-добър посрещач на европейското първенство по волейбол за мъже в Копенхаген. За MVP бе обявен 218-сантиметровият гигант на новите еврошампиони Русия - Дмитрий Мусерский. "Братушките" спечелиха златния медал, след като надвиха на финала Италия с 3:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай