Именит наш лекар сред спасителите на Ериксен

На помощ се притече доктор Валентин Великов

Именит наш лекар сред спасителите на Ериксен | StandartNews.com

Именит наш лекар бе сред главните действащи лица, които спасяваха футболната звезда Кристиан Ериксен. Датският национал колабира на терена в края на първото полувреме и лекарите се бориха повече от 10 минути, за да го върнат към живота. Те сториха това успешно, а халфът бе транспортиран в болница и днес вече е в добро състояние.

Д-р Великов е мъжът с тъмния костюм вдясно

Сред главните действащи лица по време на спасяването на Ериксен на терена бе доктор Валентин Великов, който се грижи за здравето на всички футболисти в "Лудогорец". Лекарят е бил на стадина в ролята си на допинг - ченге, но веднага слязъл на терена да помогне на колабиралия футболист. Това разкри бившият капитан на "Лудогорец" Светослав Дяков с пост във фейсбук.

Специалистът Валентин Великов се завърна в българския шампион през 2018 година, а в един период бе лекар на Левски, припомни БЛИЦ.

Великов е племенник на светилото д-р Мишо Илиев. Българският специалист често е канен като медицинско лице от УЕФА за важни мачове от турнирите.

ЕТО ЦЕЛИЯ ПОСТ НА СВЕТОСЛАВ ДЯКОВ:

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!Урок по човечност, уважение и съпричастност!

Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!  Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост!

И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай