И Неделев не помогна на Ботев (Пд) в дербито

Битката за Пловдив завърши без голове

И Неделев не помогна на Ботев (Пд) в дербито | StandartNews.com

Ботев и Локомотив направиха постно 0:0 в Битката за Пловдив от 21-ия кръг на efbet Лига. Малко голови положение видяха зрителите на стадиона в Коматево. Най-голям интерес предизвика сензационното завръщане в игра на оперирания Тодор Неделев. Той се появи на терена след почивката.

Равенството остави Локомотив на две точки зад втория Левски. Ботев пък събра 29, колкото има и седмия Черно море. Тимът на Илиан Илиев обаче е с мач по-малко.

Двубоят започна с опасност пред вратата на Локомотив. Шут на Алкнастър Тонев обаче мина покрай вратарят. Последва слаб изстрел на Лъчезар Балтанов от въздуха, който не се оказа проблем за Мартин Луков.

След четвърт час игра хитър пас зад защитата на Локомотив беше предназначен за Александър Тонев. Вратарят на гостите обаче предвидливо излезе, стигна пръв до точката и изчисти. В 19-ата минута дойде и първият удар по посока вратата на Ботев. отправи го Анте Аралица. Янко Георгиев обаче внимаваше и спаси.

В 23-ата минута Ферарио Спасов трябваше да прави принудителна смяна. Лазар Марин получи контузия и на негово място се появи Димитър  Тонев. В 30-ата центриране на Александър Тонев беше изчистено от защитник на Локомотив. Топката попадна във Филип Филипов, чийто удар обаче мина високо над вратата. 

Секунди преди края на първата част изстрел на на Джонатан Перейра не затрудни Мартин Луков.

Само шест минути след подновяването на играта Локомотив можеше да поведе. Карагерен обаче не успя да се възползва от груба грешка на Иван Бандаловски и слабият му удар беше уловен от Янко Георгиев. 

В 60-ата минута "жълто-черните" фенове огласиха стадион с мощните си викове. Тодор Неделев беше привикан от спортно-техническия щаб, за да влезе в игра. И само четири след това сензацията беше факт! Оперирания Неделев замени Шопов.

 

Класата му веднага си пролича. В 72-ата минута той пусна отличен извеждащ пас към Александър Тонев, който обаче стреля над вратата. Това беше и най-чистото положение за "канарите" от началото на мача. Малко по-късно шут от движение на Неделев изненада Мартин Луков, който не мръдна. За негов късмет обаче топката мина покрай вратата.

В 82-ата минута Алмейда стреля неточно с глава след центриране от корнер. С това се изчерпа и всичко по интересно в мача. 

Така нито един от от двата тима не успя да вземе аванс в статистиката. В срещите досега двата отбора са си разменили по 39 победи, 32 пъти са завършвали наравно. По-рано пред сезона съперниците направиха 1:1 на "Лаута".

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай